Nicuşor Ciumacenco va încerca să-l scoată pe Durbacă din viaţa politică

   Se anunţă o bătălie aprigă în Colegiul 4 Senat din municipiul Galaţi. Nicuşor Ciumacenco, preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL, se va înscrie în cursa pentru un mandat de senator împotriva liderului PC, Eugen Durbacă. În ciuda faptului că cel din urmă a dat startul campaniei electorale de mai bine de două luni, privilegiaţi fiind pensionarii, Nicuşor Ciumacenco se bucură în Colegiul 4 Senat, conform sondajelor de opinie ale PDL, de o intenţie de vot de aproximativ 40%. „În urma unor analize şi a unor sondaje de opinie, Nicuşor Ciumacenco va candida din partea PDL pentru o poziţie de senator. Am avut o primă rundă de negocieri cu cei din Forţa Civică şi urmează să avem şi alte runde de discuţii pentru a le păstra două colegii, în schimbul Colegiului 4 Senat”, a declarat Doru Resmeriţă, preşedintele PDL Galaţi.

   Eugen Durbacă nu va fi încolţit doar de către şeful Municipalei PDL, ci şi de către PP-DD-istul Aurel Stancu, cel din urmă anunţând, de curând, că şi-a dorit să candideze în Colegiul 4 Senat tocmai pentru a-l pune la zid pe Eugen Durbacă.

 

   Nicuşor Ciumacenco, inculpat într-un dosar „de campanie”

   Senatorul democrat-liberal Marius Necula, a cărei candidatură a fost invalidată de către Biroul Permanent Judeţean al PDL, nu stă cu mâinile în sân şi lansat o serie de atacuri la adresa contracandidatului său de la alegerile locale. Parlamentarul a declarat, zilele trecute, pe postul său de televiziune, că fostul viceprimar al Galaţiului este cercetat pentru corupţie. Conducerea PDL Galaţi a infirmat, în schimb, declaraţiile senatorului. „În urma unor declaraţii făcute într-o emisiune de către domnul senator Marius Necula, din care ar fi reieşit faptul că ar exista un dosar în cadrul DGA Bucureşti, în care este implicat Nicuşor Ciumacenco, noi vom înainta, în baza Legii 544, o solicitare prin care cerem să ni se comunice în timp cât mai scurt dacă există un asemenea dosar. Din informaţiile noastre şi din discuţiile pe care le-am avut cu Nicuşor Ciumacenco, nu ar exista aşa ceva. În concluzie, nu este decât un act de denigrare. În calitate de preşedinte al PDL Galaţi şi co-preşedinte al Alianţei pe judeţul Galaţi, trebuie să ştiu direct de la sursă, dacă există sau nu un asemenea dosar”, a mai declarat Doru Resmeriţă.

   Corina Dobre