Părerea lui Bacalbaşa despre Bacalbaşa: “Sunt precum curva în căutare de muşterii”

   Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbașa, care nu pierde nicio ocazie să-și exibe talentul scriitoricesc, nu şi-a trecut în declaraţia de interese colaborarea pe care o are cu Revista Centrului Cultural “Dunarea de Jos”
   Bacalbaşa are două pasiuni în viaţă, desigur, alături de meseria de medic. Prima este să apere câinii vagabonzi de lângă Spitalul Județean, chiar dacă patrupedele îi pot îmbolnăvi pe cei veniţi la tratament. A doua pare să fie sexul sau, mai corect spus, literatura erotică de prost gust într-o publicaţie scoasă pe banul public pentru susţinerea culturii locale. Un consecvent colaborator al Revistei Centrului Cultural, publicaţie care ajunge prin şcoli şi licee prin intermediul profesorilor sau a celor care scriu la ea, Nicolae Bacalbaşa îşi exprimă fără teamă opiniile sale culturale. Normal, mai toate se referă la sex. Spre exemplu, preşedintele CJ a scris o serie de articole denumite "Sexul, între natură şi cultură”. În aceste materiale sunt următoarele formulări (am ales unele mai cuminţi), adecvate poate mai mult pentru o carte de specialitate: “Mult răspândita imagine a inimii stilizate este de fapt o pereche de fese” sau “Recent, la recrutările de preoţi dintr-o anumită regiune a Moldovei candidaţii trebuiau să aibă obligatoriu bărbăţia bine reprezentată, ca să nu-i înşele în viitor coana preoteasă şi să se lase cu scandaluri publice” .

 

   Opinia unui personaj al preşedintelui CJ despre politicianul Bacalbaşa

   Colaborarea medicului-scriitor, aşa cum îi place să fie numit, cu publicaţia de cultură a avut şi o parte bună. În numărul 126 al revistei, scriitorul Nicolae Bacalbașa îl descrie pe politicianul Nicolae Bacalbaşa. În proza scurtă: “Eu nu-s proastă şi am memorie”. Și monologul interior exteriorizat al președintelui atinge apogeul cu zicerea: “Sunt personaj public, candidez la alegeri, sunt precum curva în căutare de muşterii”.

   Marian Păvălașc