Dr. Valeriu ARDeleanu visează la o Românie Dreaptă

   Opoziţia le prieşte democrat-liberalilor. Dacă la scrutinurile electorale precedente, formaţiunea politică gălăţeană arunca „pe piaţă” candidaţi controversaţi, cu o imagine „şifonată”, pentru alegerile din luna decembrie democrat-liberalii au pregătită o avalanşă de candidaţi tineri, cu potenţial, dar, mai ales, care nu au probleme cu legea.

   Medicul chirurg Valeriu Ardeleanu, în vârstă de 36 de ani, este unul dintre idealiştii democrat-liberali înscrişi în competiţia pentru Parlamentul României. Deşi recunoaşte că are cea mai dificilă sarcină - întrucât va candida în Colegiul 5 Camera Deputaţilor, împotriva celui mai puternic lider politic gălăţean, Dan Nica – Valeriu Ardeleanu mizează pe o campanie electorată bazată pe principii, dar şi pe un program electoral. ”Nu candidez pentru că nu am ce face, ci pentru că sper la o nouă generație, sper ca după alegeri să avem locuri de muncă, să nu trebuiască să mai plecăm în străinătate (...) Sper ca noi să fim o altă generaţie, care să îşi respecte şi colegii, şi adversarii, şi principiile. Ştiu că am o misiune foarte grea. Nu îl cunosc personal pe domnul Dan Nica, deci nu am ce să spun despre dânsul. Este un om politic redutabil şi îl respect ca adversar politic ”, a spus chirurgul.

   Valeriu Ardeleanu recunoaște că va încerca să găsească o cale de echilibru între medicină și politică, însă, așa cum au reușit alții (dr. Sorin Oprescu), va reuși și el, mai ales că tot ce și-a propus până acum a dus la bun sfârșit. Și pentru că vrea un viitor mai bun pentru tânăra generație, singurul proiect legislativ despre care a adus vorba vineri, atunci când a fost prezentat mass-media gălăţene, ar fi reintroducerea stagiaturii pentru medici. Valeriu Ardeleanu a afirmat că zona în care candidează este extrem de prost situată, din punct de vedere medical şi social: „Are foarte multe probleme. Dacă se doreşte, pot fi făcute foarte multe lucruri acolo, pe plan medical şi pe plan educaţional. Din acest punct de vedere, am să prezint un program cu măsurile care pot fi luate şi voi prezenta inclusiv soluţiile tehnice”. După spusesele lui, campania sa electorală este susținută, financiar, de către familie și prieteni.

   Valeriu Ardeleanu este medic specialist în Chirurgie Generală, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” şi cadru universitar al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, Galaţi.

   Cătălina Enache