Senatorul Necula şi-a luat adio de la o candidatură din partea PDL pentru parlamentare

   Partidul Democrat Liberal a invalidat, miercuri seara, candidatura lui Marius Necula pentru alegerile parlamentare. Cu doar un vot în favoarea sa, din partea membrilor Biroului Permanent Judeţean al PDL, senatorul Marius Necula a fost lăsat pe tuşă de către democrat-liberalii gălăţeni.

 

   PDL a adjudecat 11 colegii în judeţul Galaţi

   Partidul Democrat Liberal a definitivat lista celor 11 candidaţi pentru alegerile parlamentare. Contrar aşteptărilor, fostul viceprimar al Galaţiului – Nicuşor Ciumacenco, a refuzat să intre în cursa pentru adjudecarea unui mandat de deputat în municipiul Galaţi. Potrivit lui Doru Resmeriţă, preşedintele formaţiunii politice gălăţene, pentru Camera Deputaţilor vor candida democrat-liberalii: consilierul judeţean Petrişor Potec (Colegiul 1), deputatul Mircea Toader (Colegiul 2), deputatul Carmen Axenie (Colegiul 3), Emil Dragomir (Colegiul 4), Vali Ardeleanu (Colegiul 5), liderul PDL - Doru Resmeriţă (Colegiul 6), fostul europarlamentar Constantin Dumitriu (Colegiul 7) şi directorul ANRSC Galaţi, Viorel Trif (Colegiul 9). Pentru Colegiul 1 Senat, democrat-liberalii au validat candidatura fostului parlamentar Constantin Petrea, în timp ce în Colegiul 2 Senat va candida Aurel Zamfir. Colegiul 3 Senat, din municipiul Galaţi, a revenit fostului secretar de stat în MAI, Mihai Capră.

 

   PNŢCD a rămas fără colegiu în judeţul Galaţi

   În ciuda negocierilor de marţi, PNŢCD a rămas, miercuri, fără un colegiu uninominal, la Galaţi. Directiva a venit de la nivel central, astfel că omul de afaceri Petru Trifan nu mai poate candida în oraşul de la malul Dunării pentru un mandat de parlamentar. În schimb, Partidului Forţa Civică i-au revenit două colegii de deputat şi senator în municipiu. În Colegiul 8 (adjudecat iniţial de către PNŢCD) va candida prorectorul Mirela Praisler, iar pentru Colegiul 4 Senat a fost validată candidatura omului de afaceri Ion Ivaşcu (patronul Ivas), care, potrivit unor surse, dă semne că ar vrea să se retragă din bătălia pentru un fotoliu de parlamentar. „Obiectivul pentru alegeri este să ne situăm în media națională sau să avem același rezultat ca în 2004: un senator și trei deputați”, a declarat Doru Resmeriță.

   Corina Dobre