”Surprizele” PDL la parlamentare: Titi Dumitriu, Cosmin Păun și Petrișor Potec

   Reconstrucția PDL Galați, sub mandatul echipei Doruleț Resmeriță-Nicușor Ciumacenco, se bazează pe aceleași figuri mai mult sau mai puțin compromise din interiorul filialei. Cu statutul de ”mini surpriză” poate fi considerată reîntoarcerea lui Constantin Dumitriu, care este preferat de Răsmeriță pentru un colegiu din municipiul Galați. Preferința lui Resmeriță pentru omologul său din Brăila (președinte al filialei PDL) are o argumentație clară pentru noul președinte local: ”Titi Dumitriu are notorietate în Galați. A fost viceprimar, a fost europarlamentar PDL de Galați, a candidat la europarlamentare pentru Galați și a fost președintele Organizației Municipale a PDL, așa că are toate șansele într-un colegiu din oraș”.

   O ”stupiză” și mai mare poate fi considerată intenția lui Răsmeriță de a-l arunca în luptă pe ex-prefectul Cosmin Păun, care, afirmă surse din partid, se poate bate pentru Parlament în colegiul în care candidează Eugen Durbacă. Intenția nu este confirmată de Doruleț Resmeriță, dar se știe sigur că s-au purtat negocieri în acest sens, chiar dacă Păun a cochetat, în ultima perioadă, cu UNPR. Dacă s-ar realiza această intenție, cei doi contracandidați, Durbacă și Păun, ar putea să se bată politic în colegiul în care vor candida, după care, de mână, să facă vizite la DNA, unde să nareze pe seama afacerilor imobiliare ilegale pe care le-au făcut.

   Un alt personaj cu ”notorietate”, care s-a înscris în lupta pentru alegerile parlamentare, este consilierul județean Petrișor Potec. Acesta este recomandat de faptul că a fost dat afară din funcția deținută la Electrocentrale chiar de partidul său. Și la capitolul ”morală în afaceri” stă foarte bine, fapt care îl descalifică din competiție, după codul Monicăi Macovei.

   Până și surghiunitul Marius Necula, care umbla din ușă în ușă pe la alte partide, a început să fie sigur că va obține un colegiu la PDL Galați, cu toate asigurările lui Răsmeriță că senatorul nu se califică pentru o nouă candidatură.

   S.Ț.