Vasile Blaga – aşteptat la Galaţi să dicteze noile funcţii de conducere în PDL

   Preşedintele PDL la nivel naţional, senatorul Vasile Blaga, este aşteptat, la sfârşitul acestei săptămâni, la Galaţi, pentru a-i da lui Mihai Capră indicaţii clare în legătură cu numirea noilor şefi ai democrat-liberalilor. Vasile Blaga vine în oraşul de la malul Dunării pentru a calma spiritele încinse între cele două tabere portocalii, mărul discordiei reprezentându-l aderarea fostului social-democrat Nicuşor Ciumacenco la formaţiunea politică „patronată” de către fostul preşedinte al Senatului României.

 

   Capră trage pentru Turcu, Toader luptă pentru Ciumacenco

   În timp ce deputatul Mircea Toader încearcă să îl convingă, de mai multe luni, pe Nicuşor Ciumacenco să preia Organizaţia Municipală a PDL - stomatologul bucurându-se şi de sprijinul lui Cezar Preda - Mihai Capră se luptă să îl impună pe fostul prim-comisar al Gărzii de Mediu la conducerea Municipalei PDL. Surse din PDL Galaţi ne-au spus că, deşi Cezar Preda a dat directive clare pentru ca Ciumacenco să fie uns şef, Mihai Capră aşteaptă sosirea lui Blaga ca să finalizeze propunerile privind Organizaţia Municipală a PDL. „Capră nu prea-l vrea, dar să vedem ce o să spună şi Blaga. Nu se mişcă nimic, pentru că trebuie să vedem ce vor vrea cei de la Bucureşti. Cezar Preda îl vrea să vină cu echipa din PSD. Să se ducă la uniunea de dreapta, să muncească, nu să aştepte să primească totul pe tavă”, ne-au declarat surse democrat-liberale.

Coincidenţă sau nu, Nicuşor Ciumacenco revine din concediu chiar la sfârşitul aceste săptămâni, atunci când este programată sosirea liderului naţional al PDL.

   Corina Dobre