Senatorul PDL Marius Necula are interzis să mai candideze la Parlamentare

   „Om Bun”, Marius Necula, nu mai poate visa la un mandat de parlamentar din partea Partidului Democrat Liberal. Surse din interiorul PDL ne-au spus că noua conducere a partidului intenţionează să îl marginalizeze pe senator, în condiţiile în care echipa lui Mihai Capră nu mai doreşte ca democrat-liberalului să i se ofere drept cadou un colegiu de deputat ori senator în municipiul Galaţi. De altfel, potrivit aceloraşi surse, nici liderul naţional al partidului, Vasile Blaga, nu este încântat de ideea ca Necula să îşi încerce din nou norocul pentru un fotoliu în Parlament, sub sigla democrat-liberală. Chiar dacă noul lider al PDL s-a eschivat, atunci când a fost întrebat de viitorul politic în cadrul partidului al „Omului Bun”, se pare că sondajul de opinie, în urma căruia vor fi desemnaţi candidaţii pentru Parlamentare, îi va ajuta pe democrat-liberali să se descotorosească de Necula. Asta pentru că, în sânul partidului, este binecunoscut faptul că senatorul se bucură de un grad de încredere în rândul populaţiei de aproximativ 5%, conform studiilor de piaţă.

 

   Profesorul universitar Petru Alexe revine în PDL

   După ce a părăsit PDL, din cauza tensiunilor din cadrul Organizaţiei Municipale, refuzând, iniţial, să candideze pentru un nou mandat de consilier local, profesorul universitar Petru Alexe, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, va reveni în tabăra democrat-liberalilor. De altfel, în cadrul unei conferinţe de presă, Mihai Capră a precizat că îşi doreşte să readucă în partid membrii de valoare marginalizaţi în trecut ori excluşi. Acesta a spus că, pe lângă alţii, îl aşteaptă pe baricade pe fostul inspector şcolar general, Doru Resmeriţă: „Mi s-a părut o mare pierdere plecarea domnului Alexe şi vrem să îl aducem înapoi. De asemenea, pe domnul Resmeriţă îl aştept, mă bazez pe el pentru reorganizarea partidului. I-am înţeles motivele pentru care s-a retras”, a spus Capră.

 

   Revoltă în tabăra susţinătorilor lui Necula

   Surse din rândul membrilor democrat-liberali ne-au spus că senatorul Marius Necula pregăteşte o revoltă în PDL, nemulţumit din cauza deciziilor noii conduceri a partidului. Pe de altă parte, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, şi ex-viceprimarul Nicuşor Ciumacenco negociază funcţii de conducere cu noul lider al PDL Galaţi.

   Corina Dobre