Penibilul deputat-turnător Pâslaru-Pintea este convins că Băsescu „se bate” cu el

   PSD-istul Florin Pâslaru nu are bunul simţ de a-şi da demisia din Parlamentul României, după decizia Agenţiei Naţionale de Integritate, în schimb are tupeul să organizeze conferinţe de presă în care să se plângă că este victima preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Mai mult, deputatul turnător este convins că Traian Băsescu încearcă să îşi facă imagine pe spatele său, susţinând, previzibil, că raportul de incompatibilitate al ANI nu reprezintă decât o comandă politică şi o încercare de denigrare a sa. PSD-istul „Pintea” are o părere atât de bună despre persoana sa, încât consideră că solicitările ANI privind demiterea sa din Parlamentul României sunt generate de „panica preşedintelui Băsescu”. „Sunt convins că este o acţiunie politică. De ce preşedintele Băsescu l-a găsit să se apere, pentru acţiunile pe care le face şi pentru dorinţa de a fi preşedinte al României în continuare, să se lupte cu Florin Pâslaru. Este un meci pe care preşedintele Băsescu îl pierde. E foarte clar că-l pierde, dar asta arată panica preşedintelui Băsescu, panica PDL-ului şi faptul că ori sunt minţiţi, ori e rea voinţă. Păi tu, ditamai preşedintele României, când vrei să te aperi în faţa cetăţenilor ţării şi vrei să arăţi cât de bun preşedinte eşti şi cât de mult te merită România, tu te lupţi cu Florin Pâslaru pentru o chestie care nu e adevărată?”, a declarat victima social-democrată.

   Ca un “bun” apărător al valorii banului public, deputatul Florin Pâslaru a precizat că va câştiga lupta cu Traian Băsescu: “Este o politică de doi bani, în care denigrăm persoane.Eu nu dezarmez, voi lupta şi cu siguranţă voi câştiga”.

   Reamintim că Agenţia Naţională de Integritate a solicitat, în repetate rânduri, demiterea deputatului gălăţean Florin Pâslaru. Camera Deputaţilor, însă, nu a făcut nimic pentru a respecta decizia ANI, ultima dintre somaţii fiind transmisă pe data de 2 iulie. Ulterior, solicitarea a fost cuprinsă şi între cele 11 puncte privind măsurile de respectare a statului de drept, aduse în atenţia Bucureştiului de către preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Marţi, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, deputatul Mircea Toader a declarat că a cerut introducerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a raportului Comisiei Juridice privind deputaţii găsiţi incompatibili de către ANI, Sergiu Andon şi Florin Pâslaru. „A fost respinsă cererea noastră, pe motiv că nu poate să se întâlnească comisia juridică până în toamnă”, a spus Toader.

   Corina Dobre