PSD momeşte gălăţenii la Referendum cu o tombolă cu premii

   În disperare de a-l demite pe preşedintele suspendat Traian Băsescu, social-democraţii au apelat la o metodă de-a dreptul năucitoare pentru momirea electoratului gălăţean la urne. PSD-iştii îi vor recompensa pe locuitorii de la malul Dunării, care vor alege să se prezinte la urne pe 29 iulie, cu o tombolă cu premii. Potrivit declaraţiei lui Claudiu Brînzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, asemenea tombole vor fi organizate nu doar în municipiul Galaţi, ci şi în toate celelalte localităţi ale judeţului. „La Galaţi se vor organiza la fel ca peste tot în ţară. Participarea se face în baza dovezii că ai votat, oamenii vor trebui să demonstreze cu buletinele. Nu se ştie, încă, în ce constau premiile”, ne-a declarat Brînzan. Întrebat dacă metoda PSD nu reprezintă, de fapt, o încercare de mituire a electoratului, în condiţiile în care practic, votul este echivalentul unui cadou, PSD-istul a precizat: „Nu e mită, pentru că nu contează cu cine a votat omul. Contează să iasă la vot. Este un mod de încurajare a prezenţei la urne. Intenţia nu este de a le spune oamenilor cu cine să voteze”.

 

   „Asta e mită electorală”

   Cadourile pe care social-democraţii se pregătesc să le facă electoratului chiar în ziua votului au stârnit un adevărat scandal pe scena politică gălăţeană. Democrat-liberalii îi acuză pe PSD-işti de mită electorală, spunând că vor formula mai multe plângeri penale pe numele unor social-democraţi. „Legea Referendumului este mult mai strictă şi instituţiile statului trebuie să se autosesizeze. Chiar dacă nu se întâmplă acest lucru, noi vom face plângeri penale, pentru că asta nu este decât o încălcare a legii. Nu au voie nici măcar să îndemne oamenii să meargă să voteze, cu atât mai mult să ofere mită. Asta înseamnă infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani”, ne-a declarat deputatul Mircea Toader, preşedintele PDL Galaţi.

 

   Ministrului Administraţiei îi este greu să îşi dea cu părerea

   Ministrul delegat al Administraţiei, deputatul Victor Paul Dobre, a refuzat să catalogheze în vreun fel acţiunea PSD, pasând grija privind tombola social-democraţilor în curtea birourilor electorale. „Nu ştiu în ce condiţii trebuie organizată. Depinde ce se organizează. Mi-e greu să fac o apreciere. Noi ne ocupăm cu organizarea. Birourile electorale vor decide dacă este legal sau nu”, ne-a spus ministrul Administraţiei.

   Corina Dobre