PSD-iştii de la Administraţia Pieţelor se lăfăie în venituri nesimţite din banii publici

   Şefii PSD Galaţi au grijă ca activiştii formaţiunii politice, care contribuie consistent la puşculiţa de partid în campanii electorale şi nu numai, să fie răsplătiţi cu vârf şi îndesat de către partidul pentru care prestează necontenit. Compensările pentru social-democraţii supuşi şi devotaţi nu vin, însă, din portofelul barosanilor din PSD, cum ar fi fost normal, ci din buzunarul populaţiei, întrucât cei mai mari finanţatori de partid sunt împăiaţi în funcţiile-cheie din administraţia locală gălăţeană. De exemplu, la Administraţia Pieţelor Agroalimentare, instituţie confiscată de PSD, aflată în subordinea Consiliului Local – recunoscută drept unul dintre cei mai mari finanţatori de partid – directorii sunt răsplătiţi cu salarii nesimţite, în timp ce veniturile angajaţilor de rând nu depăşesc 800 de lei.

 

   „Cine împarte, parte-şi face”

   În timp ce salariaţii de rând ai Administraţiei Pieţelor Agroalimentare (APA) se zbat să trăiască la limita subzistenţei pe 700-800 de lei, directorii PSD-işti Viorica Sandu şi Eugen Zaharia încasează lefuri, anual, de peste 170.000 de lei. Numai anul trecut, consilierul judeţean Viorica Sandu a încasat, în calitate de director economic al APA, nu mai puţin de 96.821 de lei (968,21 milioane de lei vechi). La această sumă, se mai adaugă 2.902 întrucât PSD-ista este contabil-şef la CAR Administraţia Pieţelor, 1.075 de lei – indemnizaţie pentru statutul de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean şi 8.359 de lei – indemnizaţie de consilier judeţean. Social-democrata agreată de greii din partid a fost plătită de către gălăţeni, pentru serviciile prestate către PSD, numai în anul 2011, cu nu mai puţin de 109.157 de lei.

Conform declaraţiei sale de avere, Viorica Sandu (împreună cu soţul său) este fericita posesoare a patru terenuri intravilane (achiziţionate în anii 2002, 2003 şi 2009) şi a trei locuinţe, dintre care două apartamente şi o casă aflată în construcţie.

 

   Eugen Zaharia îşi face de cap în cinci locuinţe + una nedeclarată

   Directorul general al Administraţiei Pieţelor, social-democratul Eugen Zaharia, s-a lăfăit, numai anul trecut, pe bani publici, cu nu mai puţin 77.647 de lei, sumă la care se adaugă şi indemnizaţia sa de consilier judeţean (de aproximativ 8.000 de lei). În total, gălăţenii i-au umplut portofelul lui Zaharia cu peste 85.647 de lei. Conform declaraţiei sale de avere, PSD-istul deţine (împreună cu soţia) şase terenuri intravilane - achiziţionate în anii 1995, 1998, 2001, 2002, 2007 şi 2009. Zaharia conduce un autoturism Toyota Avensis şi se bucură de cinci locuinţe, dintre care două apartamente, o casă de vacanţă şi o vilă, dar şi o magazie metalică. Se pare că social-democratul „a uitat” că deţine două vile de în municipiul Galaţi, una a soției și una a sa, pe strada Râpei (cea mai bună zonă a Falezei Dunării), întrucât doar una dintre acestea figurează în declaraţia de avere.

   Corina Dobre