Florin Pâslaru (PSD) este protejat de USL pentru a nu răspunde acuzației de conflict de interese

   Gălăţenii plătesc, lunar, din propriile buzunare, sute de milioane de lei vechi pentru bunăstarea deputatului PSD Florin Pâslaru. Turnătorul social-democrat, care ar fi trebuit să părăsească Parlamentul României încă de la finele anului trecut - pe motiv că este incompatibil, dar şi penal – încasează, lunar, sume exorbitante de bani, cu suportul colegilor săi din cadrul Uniunii Social Liberale. Deşi trebuia revocat din funcţia de deputat încă de la finele anului trecut, la solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), parlamentarii nu au mişcat un deget pentru respectarea legii, astfel că dispoziţia ANI a fost ignorată. La aproape şapte luni de zile de la prima sesizare, Agenţia Naţională de Integritate a transmis, ieri, Camerei Deputaţilor o nouă atenţionare cu privire la faptul că deputatul de Galaţi trebuie revocat din funcţie. Aceasta este a treia cerere de demitere a deputatului Florin Pâslaru pe care ANI o înaintează Camerei Deputaţilor, după ce anterioarele au rămas fără ecou.

 

   Peste 22.000 de lei – încasaţi de deputat în luna aprilie

   Deputatul social-democrat a încasat în ultimele şase luni, de când trebuia să fie pus pe liber, peste 130.000 de lei, sumă la care se adaugă diurna, dar şi transportul. Numai în luna aprilie, conform datelor făcute publice pe site-ul Camerei Deputaţilor (secţiunea „informaţii economice”), Pâslaru a încasat peste 22.000 de lei. Dintre aceştia, 4.283 de lei reprezintă indemnizaţia sa de parlamentar, în timp ce 18.086 de lei au fost destinaţi celor două cabinete parlamentare pe care le deţine în municipiul Galaţi. „Ar fi trebuit să nu aştepte un vot în plen. Aşteptăm, însă, să fie trecut pe ordinea de zi. Ceea ce se întâmplă este un lucru extrem de grav. Sinceră să fiu, mă îndoiesc că va fi trecut acest punct pe ordinea de zi. Ei beneficiază, în continuare, de toate drepturile de parlamentari. Un om politic ar trebui să îşi asume şi să îşi dea demisia. Suntem, din păcate, în faţa unei societăţi în care nu contează dacă esti infractor, golan, cinstit. Oamenii sunt cei care acceptă. Parcă văd că dacă ar mai candida, va fi votat din nou”, ne-a declarat deputatul democrat-liberal Carmen Axenie.

   Florin Pâslaru a declarat că nu intenţionează să demisioneze din Parlament şi susţine, în schimb, că nu a primit niciun act oficial din partea ANI, prin care să fie înştiinţat de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

   Reamintim că, pe data de 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul că Florin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 - prezent, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2009 - prezent, de către fiul lui Florin Costin Pâslaru a fost de 21.662 lei (aproximativ 5.158 de euro).
   ANI a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Florin Pâslaru a infracţiunii de conflict de interese.

   Corina Dobre