Marius Stan promite audit şi o nouă organigramă la Primăria Galaţi

   Dacă prima şedinţă de constituire a Consiliului Judeţului s-a închis după câteva minute, din lipsă de cvorum, la Consiliul Local cărţile au fost făcute din timp, aşa că totul a mers strună. Sala mare a Prefecturii a fost neîncăpătoare de consilieri, politicieni, şefi de instituţii publice, parlamentari, care mai de care mai interesat să pupe inelul noului primar. Oaspeţii de seamă ai marelui eveniment au fost boxerul gălăţean Lucian Bute şi primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, ministrul Administraţiei Victor Paul Dobre şi ministrul Telecomunicaţiilor Dan Nica, dar şi primarul Dumitru Nicolae, care părea extrem de plictisit.

 

   Fluierături ca pe stadion

   Ei bine, după salutul de rigoare şi pupăturile de complezenţă, s-a trecut la validarea consilierilor locali. Şedinţa a fost condusă de decanul de vârstă al Consiliului Local, expiratul Nicolae Rainea, care nu numai că s-a remarcat prin nenumărate bâlbâieli, stângăcii, dar a ţinut să-i aducă aminte lui Marius Stan de fluierăturile de pe stadion. De pildă, a stâlcit numele conservatorului Radu Cosca, căruia i s-a adresat cu domnul Coşca (pisică –în limba rusă). Spre oftica lui Cosca, momentul a stârnit amuzamentul câtorva consilieri, însă nea Rainea s-a scuzat spunând că presa l-a indus în eroare. Toţi cei 27 de aleşi au fost prezenţi, în momentul când s-a strigat catalogul. Singurele înlocuiri au fost în rândul consilierilor PDL și PP-DD. Pedelistul Cătălin Cristache a ocupat locul senatorului Marius Necula, care a renunțat la el, iar în cazul partidului OTV, Cătălin Poalelungi a înlocuit-o pe Cecilia Carp.

 

   Popa şi Cosca, pe cai mari

   După constituirea consiliului local, Marius Stan a depus jurământul şi a primit din partea fostului primar Dumitru Nicolae cheia oraşului şi eşarfa tricoloră de primar: “Domnule, asta e cheia municipiului. Dacă faci o primărie mai mare, vei avea o cheie şi mai mare”, i-a spus Nicolae. Nu au fost surprize nici la desemnarea celor doi viceprimari, respectiv pesedistul Florin Popa, cunoscut drept sugativă a banului public, şi conservatorul Radu Cosca, omul de nădejde a lui Durbacă. De altfel, cei doi au avut grijă să fie numiţi şi la conducerea Comisiei Buget-Finanţe, taman acolo unde se învârt foarte muţi bani.

 

   Emoţii pentru Stamate şi Palade

   Contrar aşteptărilor, noul city- manager al Galaţiului nu este Mihai Manoliu sau Vasile Pârlog, ci un om apropiat şi de încredere a lui Marius Stan, care l-a ajutat în campanie. Este vorba de Aurel Vlaicu, fostul director general al capitalei, sub conducerea lui Sorin Oprescu. La final, Marius Stan a punctat primele măsuri pe care le va face în perioada imediat următoare. Aşadar, de luni, spune că va comanda un audit la nivelul Primăriei Galaţi, pentru a vedea cine şi cât a furat, apoi, în prima şedinţă de CL, va veni cu o organigramă nouă, prilej tocmai bun de a scăpa de câteva lichele bătrâne din instituţie, atârnate la banul public.

   Sergiu Damian