USL vrea să câştige voturi cu acte de umilire şi mitocănie

   Consilierii judeţeni ai Uniunii Social Liberale au ţinut morţiş ca şi în ultima şedinţă a forului deliberativ judeţean, din actualul mandat, să se facă de râs. Aleşii PSD, PNL şi PC şi-au bătut joc şi au reuşit să umilească, la propriu, mai mulţi consilieri judeţeni propuşi de preşedintele Eugen Chebac spre a primi diplome de onoare pentru activitatea şi implicarea în dezvoltarea Galaţiului. La comanda şefilor de partide ai PSD şi PNL, consilierii judeţeni ai USL au respins proiectul de hotărâre, iniţiat de Eugen Chebac, care presupunea acordarea Diplomei de Onoare a nu mai puţin de opt aleşi judeţeni, care au fost mandataţi de gălăţeni să îi reprezinte, din 1992 şi până în prezent. Astfel că, mai mulţi foşti consilieri judeţeni, invitaţi la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţului pentru a-şi ridica diplomele, au părăsit sala mâhniţi şi cu un gust amar.

 

   „Mă simt cu adevărat umilit”

   Social-democraţii, liberalii şi conservatorii gălăţeni au demonstrat, ieri, că interesele de partid nu fac casă bună cu moralitatea sau bunul simţ. De altfel, niciunul dintre consilierii care au contribuit la umilirea foştilor aleşi judeţeni, premiaţi doar cu intenţia şefului CJ – în final, nu şi-a cerut, public, scuze. „Este un gest de proastă calitate. Mă simt cu adevărat umilit. Nu voi mai reveni în formula asta, în cazul în care voi fi din nou chemat. Am renunţat la alte activităţi foarte importante pentru a mă prezenta aici şi primesc, în schimb, bătaie de joc”, ne-a declarat renumitul doctor liberal Cosma Ţapliuc, fost consilier judeţean (trei mandate) şi ex-director al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Şi colegul acestuia, fostul consilier judeţean (trei mandate) Mihail Gheorghiu a părăsit sala de şedinţă vădit supărat. „Este o mascaradă. Într-un fel, este ceva normal, pentru că la mijloc sunt nimic mai mult decât jocuri politice. Moralitatea nu se regăseşte aici”, ne-a spus, ex-consilierul Mişcării Ecologiste, Mihail Gheorghiu.

 

   Liberalii şi-au pierdut identitatea

   Liberalii gălăţeni au preferat, în schimbul trocului politic, dictat de interesele de la vârful partidelor, să îşi sacrifice mai multe nume cu adevărat apreciate de gălăţeni. Unul dintre foştii consilieri judeţeni ai Galaţiului, extrem de iubit şi respectat de către locuitorii de la malul Dunării,care ar fi trebuit să primească, ieri, diplomă de onoare, este nimeni altul decât medicul chirurg Paul Ichim. În ciuda faptului că vicepreşedintele Consiliului Judeţului, Tania Bogdan (PNL), a precizat că proiectul iniţiat de Eugen Chebac suportă o amânare, foştii consilieri judeţeni prezenţi în sală, ne-au spus că nu vor reveni, cu o altă ocazie, pentru a-şi ridica diplomele.

De remarcat este că, în ultimele şedinţe ale Consiliului Judeţului, consilierii Partidului Naţional Liberal au executat mai multe comenzi venite de la vârful Partidului Social Democrat, fără verticalitate, pierzându-şi astfel identitatea.

 

   Au ciocnit în cinstea mojiciei

   La finalul şedinţei ordinare, consilierii judeţeni au ţinut să ciocnească şi câte un pahar cu şampanie. Semn că gestul majorităţii (USL) a fost mai degrabă motiv de sărbătoare şi nicidecum unul ruşinos.

   Corina Dobre