Dealerii gălățeni de etnobotanice sunt foşti traficanţi de droguri

   Produsele spice, deşi legale, au fost considerate de mulţi specialisti ca fiind nişte droguri uşoare. „Dealerii” care vindeau astfel de produse au replicat mareu, prin vocea gălățeanului Alin Rotaru, unul dintre cei care au introdus astfel de produse în România, că nu e nimic adevărat în acest sens.

Cei care s-au ocupat cu răspândirea produselor etnobotanice în România au făcut, înainte, afaceri cu droguri. Sau cel puţin acesta este cazul lui Alin Rotaru. De fapt, prin firmele off-shore din care a făcut parte, s-a răspândit o mare cantitate a produselor spice, care erau aduse din străinătate.

 

   Rotaru - acuzat de DIICOT pentru trafic de droguri

   În 31 iulie 2009, D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galaţi – a propus unei instanțe a Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a inculpaţilor Sorin Rusea, Virgil Valentin Ciobanu şi Alin Rotaru. Toţi trei erau cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, in formă continuată.

 

   Rotaru a avut un asociat în comerţul cu etnobotanice

   Conform Monitorului Oficial, bazele afacerii cu etnobotanice au fost puse în anul 2008. “În baza cererii nr. 4372 ,din data de 7.07.2008, şi a actelor doveditoare depuse, judecătorul delegat la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus autorizarea şi înregistrarea societăţii comerciale Spice Shop (n.r. - aşa cum se numeau magaznele de unde se puteau cumpăra etnobotanice)”.

Asociaţii acestei firme erau Alin Rotaru, aport la capital 100,00 RON, echivalând cu 10 părţi sociale, reprezentând 50 % şi Ionel Ariton, aport la capital 100,00 RON, echivalând cu 10 părţi sociale, reprezentând 50 % din capitalul social total.

   Marian Păvălașc