Directorul Electrocentrale a deturnat echivalentul datoriei către Romgaz în premieri ascunse

   Gălățenii sunt ținuți în frig, de peste două săptămâni, pentru că Electrocentrale refuză să furnizeze agent termic primar până când nu-și recuperează, de la Apaterm, măcar suma de 13 milioane de lei, atât cât reprezintă datoria sa către Romgaz. Aceeași sumă a fost cheltuită ilegal de directorul Electrocentrale pentru premieri ascunse. Directorul Eduard Urbanschi, protejatul lui Iulian Aramă și numit politic de PDL fără niciun argument de ordin tehnic, și-a creat, în Electrocentrale, o clientelă politică susținută cu bani din fondurile firmei. Timp de doi ani, în 2010 și 2011, Urbanschi a acordat angajaților Electrocentrale premieri ilegale din banii care provin de la bugetul statului. Premierile, pentru că erau interzise de lege, au fost disimulate sub titlul de ”ajutoare”. Astfel, toți cei peste 550 de angajați ai firmei au primit, în cei doi ani, câte cel puțin 5.000 de lei anual. Suma totală, împărțită cu dărnicie de directorul Urbanschi, cu acordul președintelui CA, Iulian Aramă, este cuprinsă între 8 și 10 milioane de lei. Asta înseamnă cu puțin sub datoria Electrocentrale către Romgaz.

   Ilegalitatea a ieșit la iveală în urma conflictului dintre directorul Urbanschi și directorului de resurse umane, Petrișor Potec. Potec s-a opus cheltuirii fondurilor firmei și, mai ales, s-a opus angajării ilegale a soției directorului Urbanschi. În schimb, Eduard Urbanschi nu recunoaște acordarea premierilor și, despre ”ajutoarele” ascunse, nu vrea să pomenească nicio vorbă.

 

   Urbanschi și-a angajat pe blat soția la Electrocentrale

   Directorul Eduard Urbanschi nu s-a sfiit să-și angajeze soția, Daniela Urbanschi, printr-un concurs trucat, în funcția de referent relații cu publicul la Electrocentrale. Concursul a fost aranjat chiar de la anunțul dat în presă, care nu a conținut elemente concrete. Deci, numai pentru ”cunoscători”. Mai mult, pentru ca să nu transpire informația, la același concurs, Urbanschi l-a angajat și pe Gabriel Popa, fiul liderului de sindicat din Electrocentrale. Acesta s-a lipit tot de funcția de referent relații cu publicul.

   Despre angajarea ilegală a soției, Eduard Urbanschi spune că a fost prin concurs și se vaită că o plătește cu doar 1.600 de lei pe lună. De altfel, doamna Urbanschi nu este la primul angajament de acest fel. Înainte să ajungă în ograda firmei condusă de soțul său, Daniela Urbanschi a predat, fără titularizare, la Liceul Economic. Intervenția a fost făcută tot pe linie politică, PDL, la inspectorul general școlar, Doruleț Resmeriță.

   Sorin Țiței

Adaugă comentariu

Codul de securitate