Președinta CSM Mariana Ghena nu are calitatea morală să devină ”garantul independenței Justiției”Judecătoarea-șantajabilă Mariana Ghena, într-un stat de drept, nu are cum să fie aleasă în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Nu poți să încalci legea tocmai în calitate de magistrat și apoi, pe căi netezite de politic sau de servicii, să devii președintele structurii care este ”garantul independenței Justiției”. Nu poți să înșeli instituțiile statului și apoi, cu naturalețe, să fii pusă să aperi demnitatea întregului corp al magistraților din România. Cazul judecătoarei-șantajabile Mariana Ghena seamănă izbitor cu tentativa condamnatului penal Liviu Dragnea de a deveni premier al României.

Mariana Ghena a fost scăpată de acuzația de ”instigare la abuz în serviciu” de procurorul-securist Cismaru

Foamea nepotolită pentru case a făcut ca actuala șefă a CSM, judecătoarea Mariana Ghena, să înșele statul român pentru a obține un apartament cu trei camere în Galați. Înșelăciunea respectivă, care în termeni juridici este încadrată ca ”instigare la abuz în serviciu”, faptă de corupție sancționată cu ani grei de închisoare de care vrea să scape actuala putere politică, a fost făcută în perioada în care judecătoarea era președinta Curții de Apel Galați. Din dorința de a-i pune la dispoziție soțului un spațiu pentru cabinetul de avocatură în plin centru al Galațiului, magistratul Mariana Ghena a cerut o locuință socială de la administrația condusă atunci de primarul penal Eugen Durbacă, actual deputat ALDE. Cu toate că nu reprezenta un caz social, judecătoarea Ghena a fost cadorisită cu un apartament cu trei camere, aflat în blocul V3B, situat pe strada Tecuci nr. 3. Astfel, avocatul Tudor Ghena s-a făcut cu un birou de avocatură într-un apartament nou. Locuința socială solicitată de familia Ghena a fost cerută și primită în condițiile în care cei doi soți mai dețineau încă trei apartamente. Asta nu a împiedicat-o pe judecătoare să dea o declarație notarială, la Notarul Public Măndița Nazare, în care afirma ”sub sancțiunile prevăzute de art. 292 din Codul penal” că ”nici eu, nici soțul meu Ghena Tudor și nici copilul nostru minor nu deținem nicio locuință proprietate personală și nici din fondul locativ de stat” (foto 2). Întrebată, la vremea respectivă, de ce a recurs la procedura illegală pentru a obține apartamentul social, judecătoarea Ghena mi-a răspuns amuzată:”Dacă se poate!”. Dosarul penal deschis atunci pe numele judecătoarei Mariana Ghena și instrumentat de procuroarea Paula Tănase, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, a fost închis de procurorul-securist Dumitru Cismaru (PÎCCJ), fost șef de cabinet al ”șarpelui cu ochelari” Virgil Măgureanu, care a constatat că ”fapta nu există”.

Judecătoarea Ghena servea cafele și lua notițe în cabinetul de avocatură din apartamentul social

Faptul că președinta Curții de Apel Galați și-a adus soțul în Baroul Galați a născut multe discuții printre avocații și magistrații din zonă, în acea perioadă. Situația era una de incompatibilitate cel puțin morală, dar a fost rezolvată prin ”liniștirea” avocaților care au ridicat această problemă. Cu toate acestea, au existat informații conform cărora șefa instanței care acoperă județele Galați, Brăila și Vrancea se transforma, după orele de program, din durul magistrat, într-o blajină secretară de cabinet de avocatură, care se ocupa de cafele și de notițele privind cazurile pe care le prelua soțul. După ce a devenit judecătoare a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Mariana Ghena și-a teleportat soțul în Baroul București, la fel de rapid cum acesta a fost primit în Baroul Galați.

S.Ț.

                                                Președinta CSM Mariana Ghena nu are calitatea morală să devină ”garantul independenței Justiției”