Galaţiul - locul trei pe Regiunea SE  în accesarea banilor din POR

   Deşi războiul banilor puşi la bătaie în cadrul Programului Operaţional Regional pentru reabilitarea drumurilor a fost câştigat de Brăila (cu 177 de milioane de lei), Galaţiul nu s-a lăsat mai prejos şi a accesat 82 de milioane de lei, clasându-se astfel pe locul 3 în topul celor şase judeţe din Regiunea SE.

   Practic, este vorba despre trei proiecte câştigate în urma cărora au fost reabilitate două drumuri judeţene şi unul municipal. Potrivit datelor prezentate de reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională, toate cele trei proiecte au fost deja finalizate. „În judeţul sunt finanţate două drumuri judeţene care asigură legătura dintre localităţile situate în nordul judeţului cu municipiul Galaţi, respectiv DJ 235 Galaţi- Cudalbi – Băleni şi DJ 251 care asigură legătura între municipiile Galaţi şi Tecuci, traversând mai multe sate şi comune”, au adăugat reprezentanţii Agenţiei. De asemenea, cu bani europeni a fost modernizată şi strada Basarabiei, între Piaţa Energiei şi B-dul George Coşbuc.

Cât despre vecinii brăileni, aceştia au reabilitat un drum judeţean care va facilita accesul în zona Galaţi-Brăila-Constanţa. „S-a finanţat un drum judeţean în judeţul Brăila care asigură legătura dintre localităţile Viziru – Cuza Vodă - Mihai Bravu , investiţie care va contribui semnificativ la îmbunăţirea condiţiilor de trafic, asigurând legătura dintre zona Braila - Galaţi şi Constanţa”, se arată în datele publicate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională SE.

   Cât despre restul judeţelor din Regiunea SE, Tulcea a accesat 154 de milioane de lei, Constanţa 78 de milioane de lei, Buzău circa 77 milioane de lei, iar Vrancea 44 milioane de lei. Cu banii obţinuţi prin POR de cele şase judeţe din cadrul Regiunii SE au fost reabilitate un total de peste 200 de kilometri de drum judeţean şi circa 14 kilometri de şosea municipală.

   Marilena Dinu