Universitarii nu îl vor rector pe doctorul Aurel Nechita

   Intenţia decanului Facultăţii de Medicină, doctorul Aurel Nechita, de a candida pentru fotoliul de rector al Universităţii „Dunărea de Jos”, a stârnit revoltă în rândul profesorilor de la UDJG. Potrivit unor surse din cadrul conducerii universităţii de stat din Galaţi, vânătorul de funcţii Aurel Nechita, care a fost uns de curând şi preşedinte al Colegiului Medicilor, este contestat de cadrele universitare gălăţene. Cei mai duri critici ai doctorului, care şi-a exprimat dorinţa de a deveni şi rector, provin de la Politehnică. Profesorii îl contestă pe Nechita, în condiţiile în care, susţin aceştia, Facultatea de Medicină, pe care o conduce, nu a făcut altceva decât să „mănânce” sume impresionante de bani, în timp ce rezultatele au lăsat, an de an, de dorit. Cele mai multe cadre universitare, cu drept de vot, nu intenţionează nici în ruptului capului să îl voteze pe Nechita. În cazul în care nu va renunţa la ideea de a candida, Aurel Nechita va avea parte de una dintre cele mai mari înfrângeri din cariera sa, spun surse din rândul profesorilor.

 

   Adrian Lungu, favorit pentru şefia UDJG

   Decanul Facultăţii de Arhitectură Navală, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, profesorul Adrian Lungu, este favorit în cursa pentru fotoliul de rector. Acesta intenţionează să candideze pentru şefia UDJG, cu sprijinul celor mai multe cadre universitare de la Politehnică. Profesorii au negat, însă, că şefia universităţii este o funcţie politică. „Rectorul nu este ales pe criterii politice. Că s-a întâmplat, în trecut, ca unii dintre aceştia să fie membri ai unui partid, nu are nicio legătură cu funcţia. Alegerile aşa au fost întotdeauna structurate. În universitate sunt oameni cu personalitate, care votează în funcţie de rezultate, de performanţe. Sunt într-adevăr lideri ai unor facultăţi, care pot influenţa, însă criteriile rămân aceleaşi”, a spus profesorul Doru Resmeriţă.

Începând de astăzi şi până pe 10 ianuarie, Universitatea „Dunărea de Jos” aşteaptă candidaturile pentru funcţia de rector. Pe data de 25 ianuarie, noul rector va fi desemnat de 650 de cadre didactice titulare, împreună cu 80 de studenţi. Actualul rector, profesorul Viorel Mânzu, nu mai poate candida pentru un nou mandat.

   Corina Dobre