Comedia Liselotte în mai - se joacă duminică la DramaticTeatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă în Sala Mare, duminică, 8 noiembrie 2020, la ora 19:00, spectacolul LISELOTTE ÎN MAI, de Pozsgai Zsolt, în regia lui Cătălin Vasiliu.

Liselotte în mai este una dintre cele mai cunoscute piese ale dramaturgului ungur Pozsgai Zsolt, fiind tradusă în peste zece limbi și pusă în scenă în aproximativ 45 de teatre maghiare și 29 de teatre din afara Ungariei. Potrivit autorului, Dramaticul gălățean este al treilea teatru ce realizează o montare în limba română a acestei piese.

Într-un interviu recent, Pozsgai Zsolt a declarat că piesa Liselotte în mai se bucură de popularitate pentru că se bazează foarte mult pe trusa de instrumente a actorului talentat, dar mai ales pentru că abordează probleme cu care se confruntă femeile și bărbații oriunde în lume. „Singurătatea este un lucru îngrozitor. Trebuie să scapi de ea, dar de multe ori nu ai încotro”, a afirmat autorul.

În această montare, Mihaela Lecca-Gorea este interpreta personajului feminin – Liselotte, o femeie măcinată de singurătate care speră neîncetat că, într-o zi, va găsi un bărbat care să îi fie alături. Această permanentă căutare o aduce pe Liselotte față în față cu tot soiul de pretendenți, interpretați de Ionuț Moldoveanu, și o plasează în situații care, dacă nu ar fi comice, ar fi de-a dreptul dramatice.

„Piesa lui Pozsgai Zsolt se pliază perfect pe ideea unor limite ce-și dau binețe. Comedia nu este altceva decât tragedie amânată. Cu siguranță vă veți amuza de tăvălugul de întâmplări ce o scutură pe protagonista noastră, dar va trebui să luați aminte la un aspect pe care autorul, cu delicatețe, ni l-a sugerat: viața trebuie trăită, dar și respectată până la ultima lacrimă a rizibilului”, a declarat regizorul acestui spectacol, Cătălin Vasiliu.

Scenografia este semnată de artistul plastic Daniel Divrician.

Biletele pot fi cumpărate de pe platforma online bilete.fanitardini.ro și de la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758-049-850 sau 0758-089-994.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a luat măsuri de securitate sanitară pentru a putea oferi reprezentații în interior fără a periclita sănătatea publicului și artiștilor.