Regizorul Cristian Ban montează la Dramatic „MaMe” - un spectacol bazat pe viața personală a actorilorTrupa Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați a început lucrul la o nouă producție: „MaMe” – o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul Mama.

„Va fi un spectacol foarte personal, foarte emoționant, care îi va da ocazia publicului gălățean să aibă parte de o experiență teatrală inedită. „MaMe” va fi primul spectacol din repertoriu construit după metoda devised theatre și primul proiect de tipul work in progress. Este un moment important pentru Teatrul gălățean, care implementează metode de lucru de actualitate în Occident”, a declarat Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Spectacolul „MaMe” este regizat de Cristian Ban. Originar din Arad, Cristian Ban este unul din membrii fondatori al spaţiului de creație și experiment Reactor din Cluj-Napoca și unul dintre cei mai interesanți regizori tineri din România, la ora actuală. Este un creator înzestrat cu o mare sensibilitate artistică și cele mai multe dintre spectacolele sale sunt creații colective bazate pe istoriile personale ale actorilor. Montează în teatre din România și din străinătate, iar spectacolele sale sunt selecționate la importante festivaluri de teatru naționale și internaționale. Are inclusiv o nominalizare la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, în 2018, pentru „Orașul nostru”, montat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Spectacolul „MaMe” facilitează prima colaborare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” cu regizorul Cristian Ban și cu scenografa Iulia Gherghescu. În distribuție sunt: Svetlana Friptu, Radu Andrei Horghidan, Ana Maria Ciucanu, Ionuț Alexandru Moldoveanu, Elena Anghel, Ștefan Alexandru Forir, Oana Mogoș și Răzvan Clopoțel.

Spectacolul „MaMe” va avea premiera pe 18 și 19 ianuarie 2020. Va fi întâia premieră a anului 2020 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” și cea de-a doua premieră a Stagiunii 2019/2020.