World Education Fair (WEF) – zeci de instituții de învățământ internaționale se vor înghesui să atragă tineri gălățeni la studiiMiercuri, 27septembrie, la Galați – Hotel Vega, va avea loc cea de-a 27-a ediție World Education Fair (WEF), cel mai important târg de instituții de învățământ internaționale din țară (începând cu ora 11.00). Universități, licee și centre de limbi străine din toată lumea își vo rprezenta ofertele educaționale tinerilor din Galați.

În ciuda situației internaționale nefavorabile, anul trecut a crescut cu 12% numărul de studenți români în Marea Britanie. Majoritatea se angajează imediat după terminarea studiilor în domeniul în care s-au pregătit.

Pe parcursul a nouă ani consultantul educațional IntegralEdu a consiliat peste 10.000 de tineri din România, interesați de studii în străinătate. La nivel internțional, grupul de firme Integral, care sărbătorește anul acesta 25 de ani de activitate, a consiliat peste 100.000 de familii din Sud-Estul Europei. Cei mai mulți dintre aceștia au ales ca destinații de studio Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, SUA.

Potrivit unui studio realizat de publicația Britanică The Guardian, peste 80% dintre absolvenții universităților partenere IntegralEdu sunt déjà angajați, la 6 luni de la absolvire, în domeniul pentru care s-au pregătit. Domeniile de studiu cu cel mai mare success în acest sens sunt cele legate de IT, managementul afacerilor, marketing și drept.