Marian Coman își lansează romanul ”Haiganu. Furia Oarbă” la Librăria HumanitasLibrăria Humanitas Galați vă invită, miercuri 10 mai, începând cu ora 18.00, la lansarea celei de-a doua părți a seriei ”Haiganu”, ”Furia Oarbă” a scriitorului și scenaristului de benzi desenate Marian Coman. Invitatul autorului, bunul nostru prieten scriitor și critic literar, Adi Secară. Lansarea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Ilustrat de graficianul Andrei Moldovan și apărut în codiții grafice de excepție la Editura HAC! BD, romanul ”Haiganu. Furia Oarbă” duce mai departe povestea din primul volum al seriei, ”Haiganu. Fluviul Șoaptelor”, într-un univers fantastic ce-și trage seva din mitologia traco-dacă și din folclorul românesc.

„A fost ucis Zourazi, copilul de care se legau atât de mult speranțele lui Haiganu, iar mințile zeului cu un singur ochi se îneacă în fluviul șoaptelor, tocmai acum, când mii de monștri cotropesc ținutul.
La răsărit, cetăți după cetăți se frâng strânse în pumnul războiului, iar sângele celor uciși țes trup peste trup, dând viață unor creaturi uriașe, ce duhnesc a moarte.
La apus, un mag proscris fuge din temniță și zboară peste marea cea mare, pe spatele unui grifon, iar altundeva, nimeni nu știe unde, un băiat pășește pe tărâmul Celor Mari, acolo unde, pe piatra munților, a înmugurit ceva ce-i sperie chiar și pe zei.”

Despre Marian Coman

Scriitor și scenarist de benzi desenate, Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris volumele Nopți albe, zile negre, Testamentul de ciocolată, Teoria flegmei. Apel la mitocănie, Fingers and other fantastic stories, Haiganu. Fluviul Șoaptelor și Haiganu. Furia Oarbă, iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. În prezent este unul dintre scenariștii revistei de benzi desenate HAC!