Cărți ca altădată – de la editura Black GryphonEditura Black Gryphon merge pe linia tradițională a ilustrației handmade, care are rădăcini în vechile manuscrise medievale. Înființată în 2016, editura Black Gryphon a lansat primele ei două cărți tipărite la sfârșitul lui noiembrie.  „Poiana furncilor” și „A hiberna sau a nu hiberna” sunt cărți pentru copii cu ilustrații handmade, realizate de Dionis Spătaru.
Cartea „Poiana furnicilor” este o îmbinare de satiră, aventură, fantezie, puțină filosofie și romantism, totul prezentat cu umor. Este o epopee cavalerească într-o lume miniaturală foarte asemănătoare cu a noastră.  Cartea „A hiberna sau a nu hiberna” se adresează copiilor cu vârsta de la 6 ani în sus. În spiritul replicii shakespeariene „a fi sau a nu fi” este întrebarea care îl va determina pe Chipeș, eroul nostru, să pornească o revoluție și să își urmeze visul, alături de prietenii săi.
Introduși în firul poveștii, copiii vor dobândi o perspectivă asupra modului în care viețuiesc animalele cu sânge rece și asupra necesității lor de a hiberna. Cartea „A hiberna sau a nu hiberna” va contribui la ambiționarea copilului, la îmbogățirea vocabularului și nu în ultimul rând la amuzamentul părinților. Pentru copiii mici și mari, alături de părinți, cartea va fi numai bună de citit în lumina sfârșitului de toamnă sau în zăpezile lui decembrie.