Paradă electorală de 1 Decembrie

    Politicienii gălăţeni nu pierd niciun moment prilejul de a-şi mai face niscaiva campanie electorală. Dacă pentru gălăţenii prezenţi de Ziua Naţională a României la parada militară a reprezentat un motiv de bucurie, pentru autorităţi nu a fost decât o defilare cu iz electoral. Rând pe rând, la eveniment şi-au făcut apariţia primarul Dumitru Nicolae, prefectul Paul Florea, preşedintele CJ Eugen Chebac, deputatul Victor Paul Dobre, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Dănuţ Lefter s.a. Politicienii s-au urcat pe o scenă, montată între Palatul Justiţiei şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei, au zâmbit la camerele de luat vederi şi au plecat. Totul a durat doar 15-20 de minute, suficient însă pentru ca cel care prezenta oficialităţile să comită şi câteva bâlbe. La un moment dat, in difuzoare s-a auzit „doamnelor şi domnilor, soseşte preşedintele Consiliului Judeţean, Eugen Chebac”. Însă, din Volkswagen-ul Touareg vişiniu nu a coborât nimeni. La nici cinci minute, o altă gafă.: „Doamnelor şi domnilor, soseşte preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac”. Surpriză, din maşină neagră, a coborat prefectul judeţului, Paul Florea.

   Onorurile millitare au fost primite de preşedintele Consiliului Judeţului, şi nu de prefectul Paul Florea, reprezentantul Guvernului în zonă. Pare că norocul îi surâde şefului CJ, de când a anunţat oficial că a intrat în barca UNPR şi, culmea, este coleg de partid chiar cu ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

   De departe, aşa cum ne-am obişnuit, de la eveniment nu putea lipsi cel mai influent persoanaj din Galaţi, IPS Casian Crăciun. Însoţit de Sergiu Dumitrescu, zis şi "bolovanul popii", acesta a fost luat la întrebari de jurnalişti pentru faptul că nu li s-a permis, de la bun început, să participe la ceremonialul de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Preafericitului Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Răspunsul lui Casian a fost de-adreptul înduioşător: "Trinitas, televiziunea patriarhiei, avea exclusivitate.    Şi aşa se procedează atunci când se întâmplă astfel de evenimente. Pe de alta parte, nici noi nu am comunicat prea bine cu presa. Poate o să vă invit la o discuţie, să ne cunoaştem mai bine”.

   Gălăţenii prezenţi la parada militară au putut urmări, pe rând, defilarea detaşamentelor Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” şi Batalionului 300 Infanterie „Sf. Apostol Andrei”, precum şi efective ale unităţilor din subordinea MAI.

   Sergiu Damian

Adaugă comentariu

Codul de securitate