Pesedistul Costel Fotea l-a angajat pe securistul Grecu să-i urmărească mărețele realizăriCe mecanisme se declanșajă în capetele politicienilor ăstora care țipă pe toate drumurile că sunt sufocați de ”statul paralel al lui Coldea” și, pe de altă parte, angajază pe bani mulți de la buget securiști care să le apere spatele?

Președintele Consiliului Județului Galați, pesedistul Costel Fotea, pare că a tremurat la gândul că-l poate scăpa pe securistul Ion Grecu. Așa că l-a pândit să iasă la pensie, în urmă cu doi ani, și l-a înhățat ca să-l angajeze pe un salariu bun de bugetar care să-i completeze pensia ce se învârte în jurul sumei de 10.000 de lei. După cum ne-a confirmat Ionuț Negru, purtătorul de cuvânt al CJ Galați, Ion Grecu este consilierul președintelui Fotea și, oficial, se ocupă de ”monitorizarea lucrărilor demarate” prin finanțarea structurii județene. Cum pentru o astfel de funcție era mai potrivit un specialist în construcții, este clar că rolul securistului Grecu este de a-i asigura liniștea președintelui Costel Fotea în relațiile cu instituțiile care ar putea să-l chestioneze în legătură cu cheltuirea banului public. Pentru aceste servicii, securistul Ion Grecu câștigă, după informațiile noastre, aproximativ 9.000 de lei lunar. Pentru că la CJ Galați nu există o transparență privind personalul angajat pe bani publici și salarizarea acestuia, purtătorul de cuvânt al instituției a fost nevoit să estimeze salariul consilierului securist la suma de aproximativ 6.000 de lei.

Ion Grecu, din informațiile noastre, a terminat școala de Securitate puțin înainte de Revoluție și a fost ofițer de filaj, deci nu a avut nicio legătură cu domeniul construcțiilor. Pentru o scurtă perioadă, colonelul Ion Grecu a fost adjunct al comandantului SRI Galați.

S.Ț.