Poliția Locală Galați protejază șantierele abandonate de firma de casă a ”europeanului” Dan NicaRBx Electric, firmă ajunsă principala furnizoare de servicii pentru Electrica Galați prin influența președintelui filialei județene a PSD, Dan Nica, a abandonat de peste trei luni o lucrare de pe domeniul public (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/1512-un-%C8%99mechera%C8%99-ce-se-d%C4%83-ginerele-lui-nica-va-fi-uns-director-la-electrica-gala%C8%9Bi.html). Firma de casă a candidatului la europarlamentare Dan Nica a brăzdat cu șanțuri un părculeț aflat pe strada Saturn, pentru a monta în zonă un punct trafo. De peste trei luni, punctul trafo zace neracordat la rețeaua electrică, iar zona, care este și una de aflux a elevilor spre Liceul Cuza, a rămas cu șanțurile descoperite și neprotejate.

Poliția Locală Galați, prin structura sa autorizată Disciplina în Construcții, sesizată în urmă cu peste o lună prin purtătorul de cuvânt al instituției, a refuzat să ia orice măsură împotriva firmei de casă a pesedistului Dan Nica. Mai mult, în loc să-i amendeze pentru șantierul abandonat, așa cum cere procedura, reprezentanții Poliției Locale Galați i-au avertizat pe cei de la RBx Electric în legătură cu nemulțumirile cetățenilor din zonă. Urmarea a fost că angajați ai firmei protejată de Dan Nica au montat acolo câteva bețe legate cu o bandă bicoloră care ar fi trebuit să avertizeze privind cu existența șanțurilor. În câteva zile, sistemul de avertizare al RBx a fost culcat la pământ, fapt ce a dat naștere unor accidente.

Politica de struț a Poliției Locale în legătură cu firma protejată de Dan Nica a făcut ca nici echipajele auto cu polițiști, care mai supravegheau parcul cu locuri de joacă și terenuri de sport, să nu mai apară prin zonă. Asta, pentru ca polițiștii locali să nu fie nevoiți să-și facă datoria și să-l deranjeze pe liderul pesedist.

S.Ț.