Distrugătorii de natură de la Gospodărire Urbană sunt susținuți de ”cotidianul gălățenilor”În spatele campaniei de toaletare a arborilor din Galați se ascunde o altă campanie, susținută de aceeași firmă a municipalității, Gospodărire Urbană, prin care zeci și poate sute de arbori sănătoși sunt retezați. Acțiunea de distrugere a naturii a fost sesizată de gălățeni, care au cerut sprijinul ziarului local Viața Liberă pentru oprirea masacrului ecologic. Autointitulatul ”cotidian al gălățenilor” le-a răspuns solicitanților cu un articol prin care îi anunță că ”Pe Saturn, copacii se taie la indicația specialistului” (titlul articolului – vezi link). Pledoaria ziarului pentru distrugătorii de natură de la Gospodărire Urbană este susținută de o fotografie, în care apare trunchiul retezat al unui copac ce pare sănătos, și de declarația directorului firmei municipalității: ”Noi tăiem copacii la indicaţia unui inginer silvic. Nu tăiem niciun copac sănătos. Tăiem copaci care au probleme dovedite. Copacul poate să pară sănătos, dar pe interior poate fi găunos, bolnav sau atacat deja de ciupercă. Pot fi multe motive pentru care noi îl tăiem. Copaci sănătoşi noi nu tăiem niciodată”.

”Specialiștii” celor de la Gospodărire Urbană au cerut tăierea unor tei perfect sănătoși, în epava parcului Eminescu, dar și pe strada Brăilei, în fața Complexului Țiglina I. Fenomenul de denaturare controlat de firma municipalității se repetă și în cimitirul Eternitatea, acolo unde copacii sunt tăiați după bunul plac al angajaților de la Gospodărire Urbană.

Revenind la campania de toaletare a arborilor, vinerea trecută, tot ”specialiștii” invocați de directorul firmei municipalității au tăiat cel puțin trei copaci perfect sănătoși (foto), aflați la mai puțin de 50 de metri unul de celălat, pe strada Regiment 11 Siret, în apropierea Pieței Coventry.

Pentru ca deruta cititorilor să fie și mai mare, articolul din ”cotidianul gălățenilor” începe cu o apologie a copacilor într-un oraș lipsit de spații verzi, așa cum este Galațiul, și se încheie cu prezentarea unui proiect de lege prin care se va impune ”profesionalizarea intervenţiilor asupra spaţiilor verzi”.

S.Ț.

https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/125601-pe-saturn-copacii-se-taie-la-indicatia-specialistului