Tâlharul bătrânului din Mazepa își făcea bezele peste stradă cu milițienii de la IPJ GalațiGalațiul devine din ce în ce mai sărac și mai nesigur! Dacă sărăcia ne-o aduc politicienii de cea mai proastă calitate de la PSD, ciumă roșie care stăpânește zona de 30 de ani, nesiguranța este întreținută de polițiștii care n-au trecut de stadiul de milițian, de procurorii colaboraționiști politic și de judecătorii sindicalizați.

Polițiștii gălățeni, primii răspunzători de siguranța cetățeanului, își dau cu stângu-n dreptu mai ceva ca vestiții comici ai ecranului. Ultima lor ispravă s-a derulat astăzi, atunci când, după aproape o săptămână, au reușit să traverseze strada Brăilei, pe trecerea de pietoni, și să-l prindă pe tâlharul bătrânului din Mazepa, în complexul comercial aflat în fața sediului Inspectoratul de Poliție Județean Galați. După cum reiese din reconstituirile televiziunilor, făcute pe baza informațiilor primite de la polițiști, tâlharul se plimba liniștit în Complexul Țiglina. Mai mult, individul, eliberat anul trecut în baza celebrului ”recurs compensatoriu”, le făcea zilnic bezele, de peste stradă, purtătorilor de uniforme care se adăpostesc de frig în sediul IPJ Galați. Tâlharul a recunoscut că-i bântuia și noaptea pe polițiști, din scheletul abandonat al mall-ului familiei Durbacă sau din epava fostului centru de transfuzii, acolo unde își făcea de o săptămână somnul de frumusețe.

Sceneta comică, în care polițiștii gălățeni nu-l miros de la doi pași pe tâlharul bătrânului din Mazepa, a venit la o săptămână după altă comedie a erorilor. Atunci, un urmărit internațional, tâlhar periculos, a dispărut de sub ochii milițienilor gălățeni, chiar din sediul IPJ, și a reușit să ajungă tocmai într-o localitate din județul Brăila. Atunci, infractorul pierdut le-a fost livrat de către colegii brăileni. Vă puteți închipui că băieții ăștia în umiformă, conduși de comisarul șef Cornel Mototolea, sunt plătiți cu bani buni din impozitele și taxele plătite de noi, cetățenii, ca să ne apere de infractori și ei ne livrează comedii în care polițistul este întotdeauna păcălit. Nu am uitat nici de sceneta în care niște alți băieți vigilenți, de la Vama Galați, au furat mii de pachete de țigarete, confiscate chiar de ei, din camera de corpuri delicte a IPJ Galați. Asta, cică, fără concubinajul milițienilor care păzeau țigările confiscate.

S.Ț.