Complexul Francezi - abandonat de autorităţi şi invadat de boschetari

   Cartierul Francezi, cunoscut odată ca o zonă de elită, a devenit astăzi unul dintre locurile cele mai înspăimântătoare ale oraşului Galaţi. Pe lângă pericolul de a le fugi pământul de sub picioare, fapt ştiut şi ignorat de autorităţi, locuitorii din împrejurimile fostului Complex Francezi sunt ameninţaţi acum şi de furia maidanezilor şi a aurolacilor. Clădirile complexului au fost abandonate cu mult timp în urmă şi nu se arată nicio intenţie, din partea Primăriei Galaţi, pentru o consolidare. Plăcuţa cu „pericol de prăbuşire”, afişată în această zonă, este un semn clar că trebuie luate măsuri pentru prevenirea unui accident. Un eveniment imprevizibil poate avea loc oricând, având în vedere multitudinea de oameni ai străzii ce îşi petrec nopţile printre zidurile ce stau să cadă.

   „E o clădire părăsită şi fiecare pătrunde în ea cu alt scop. Uneori, mi-e şi teamă să trec pe aici şi prefer să ocolescpe aleea de lângă complex. Sunt mulţi vagabonzi, atât oameni cât şi câini şi e cam înfricoşător peisajul, mai ales pe timpul nopţii.” afirmă una dintre tinerele locuitoare ale cartierului Francezi.

   Un semnal de alarmă vine şi din partea existenţei unui liceu în această zonă, fapt ce ar trebui luat în considerare de autorităţi. Elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” sunt întâmpinaţi, la doar câţiva metrii de intrarea în instituţie, de un peisaj respingător. Atât barurile pline de înrobiţi ai alcoolului, haitele de maidanezi ce bântuie printre tufişuri, cât şi mormanele de ambalaje ce înconjoară coşurile de gunoi, nu pot fi considerate un exemplu demn de urmat, pentru tinerii ce trec zilnic prin Complexul Francezi.

„Când vin sau plec de la ore, mai trec prin complex, la magazinul de acolo, să-mi iau ceva de mâncare. Mi-e cam teamă uneori, datorită vagabonzilor ce, mai mereu, îmi cer câte 1 leu, probabil ca să intre în barul de alături. Când am, le dau, căci mi-e frică să nu reacţioneze urât, iar când nu am, încerc să evit contactul şi grăbesc paşii”, susţine o elevă a Liceului Teoretic „Emil Racoviţă”.

   Măsurile pentru siguranţa localnicilor şi a tuturor gălăţenilor ce frecventează zona Cartierului Francezi se lasă în continuare aşteptate, clădirea complexului fiind doar propusă pentru demolare, de către Primărie.

   Alexandra Cristea

Adaugă comentariu

Codul de securitate