Gălățenii sunt isterizați contra premierului Tudose pentru că maleficul Dan Nica a distrus proiectul zonei metropolitaneDupă aproape 20 de ani de bălăcăreală între brăileni și gălățeni pe proiectul zonei metropolitane, subiectul pare a se apropia de sfârșit, după demersurile premierului Mihai Tudose de a recupera 950 de hectare din cele 1.000 intrate forțat în patrimoniul Galațiului prin influența pesedistului Dan Nica. Gălățenii sunt isterizați de ieșirile publice ale primarului Ionuț Pucheanu, cel care promite că se va opune demersurilor brăilenilor de a-și recupera terenul alocat municipalității Galațiului pentru extinderea orașului către vecinii dunăreni. Terenul în discuție, de 950 ha, a ajuns acum teren agricol, după ce a fost închiriat unei firme de către municipalitatea Galațiului. În ecuația distrugerii zonei metropolitane Galați-Brăila, repusă pe tapet de curând, nu se suflă o vorbă despre influența nefastă a liderului județean al PSD, Dan Nica, cel care a dat lovitura mortală proiectului metropolitan prin învrăjbirea cu vecinii brăileni.

Premierul Mihai Tudose promovează un memorandum pentru ca Brăila să-și recapete terenul de 950 ha

Guvernul condus de brăileanul Mihai Tudose a adoptat, pe 13 septembrie a.c., un memorandum prin care cere Consiliului Local Galați să treacă, din domeniul public local, în domeniul public al statului, un teren de 950 ha. Acesta este primul pas prin care vecinii brăileni vor să-și recupereze cea mai mare parte din cele 1.000 ha alipite Galațiului printr-o Hotărâre de Guvern promovată, în 2002, de ministrul Comunicațiilor de atunci, Dan Nica. Scopul declarat al președintelui PSD Galați a fost să impună demararea proiectului zonei metropolitane Galați-Brăila. Astfel, pesediștii gălățeni promiteau că vor începe unirea celor două orașe dunărene. Timp de 15 ani, au reușit doar să umple conturile unei firme de casă a partidului și să ridice câteva blocuri ANL. La polul opus, jaful pe față la care au fost supuși brăilenii a făcut ca autoritățile locale ale vecinilor să întrerupă orice negociere. Momentul în care Dan Nica a promovat HG de trecere a 1.000 ha, din patrimoniul Consiliului Județului Brăila, în cel al municipiului Galați a fost momentul îngropării proiectului metropolitan. Pesedistul Dan Nica a acționat cu premeditare, atunci, pentru distrugerea unui proiect care ar fi relansat economic cele două entități teritoriale. Proiectul megalopolisului Galați-Brăila ar fi trebuit să pornească printr-o Lege a zonei metropolitane în care să fie prevăzute, în urma negocierilor, toate aspectele de ordin teritorial și administrativ.

Dan Nica a distrus viitorul Galațiului pentru a-și conserva beneficiile politice și economice

Președintele Organizației Județene a PSD Galați, Dan Nica - cercetat penal în dosarul Microsoft, a aruncat premeditat în aer proiectul de zonă metropolitană Galați-Brăila, proiect lansat de regretatul Laurențiu Ulici în perioada în care Convenția Democrată s-a aflat la guvernare. Faptul că Dan Nica a premeditat blocarea negocierilor cu vecinii brăileni l-a favorizat, în primul rând, pe supusul său Viorel Ștefan, proprietarul firmei NAVROM SA. Distrugerea proiectului ”Zonă Metropolitană” a atras după sine și căderea proiectului comun ”Pod peste Dunăre”, ”ratare politică” prin i-au fost aduse profituri importante acționarului firmei Navrom Bac, Viorel Ștefan (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2245-profitul-firmei-pesediste-navrom-bac-srl-motivul-pentru-care-gala%C8%9Biul-nu-are-pod-peste-dun%C4%83re.html). Mai mult, interese imobiliare i-au făcut pe liderii gălățeni ai PSD să afirme că vor proiecta o altă axă de dezvoltare a Galațiului, pe direcția Nord, acolo unde trebuiau valorizate terenuri de genul celor luate cu japca de la Aviasan.

Dan Nica a gândit distrugerea proiectului comun cu brăilenii și ca pe un element de conservare politică a PSD în zonă: o dezvoltare economic accelerată ar fi scos electoratul de sub influența ”roșie”. Nica știe foarte bine că sărăcia și lipsa de educație sunt ingredientele forte pentru succesul PSD.

Sorin Țiței

1 Comentarii

Citat Postat de: costel | 05-10-2017 09:10
Cred ca mass-media din Galati si partidele din opozitie,ar trebui sa constate ca municipiul si judetul Galati este condus din 1990 pina azi de PSD si aliatii sai.Ar trebui sa se faca un inventar.Ce era in Galati in 1990 si ce este acum.PSD nu poate da vina pe nimeni deoarece a condus in exclusivitate acest oras.In 1990 erau 350.000 de locuitori in orasul Galati,ir azi mai sunt 295.ooo.In 1990,Combinatul siderurgic era cu capital majoritar romanesc,iar acum este cu capital strain.Pe Combinat s-a zis ca se fac investitii de 50 milioane dolari,s-au facut oare???In 1990 era Vasul Libertatea,acum nu mai este,s-a vindut pe 300.000 de dolari iar firma care l-a cumparat incaseaza SAPTAMINAL 50.000 de lire sterline chirie!!!Unde este macar PINZARUL LUI Stefan cel MARE???Exemplele pot continua,

Adaugă comentariu

Codul de securitate