Competența soției primarului Pucheanu – vânată de Universitatea ”Dunărea de Jos” și de CCIGalațiul a devenit, brusc, un loc atins de aripa norocului: pe lângă faptul că ne-am ales cu un primar de vis, avem și o primă-doamnă competentă, care este vânată de instituțiile locale. Imediat ce soțul Mirelei Pucheanu a câștigat alegerile pentru Primărie, doamna a fost revendicată de Camera de Comerț și Industrie Galați (CCI), care i-a oferit un post nedefinit de comunicator. De atunci, suntem mult mai informați în legătură cu osificata instituție (CCI).

Până la acel moment, Mirela Pucheanu își exercitase meseria de educator, la grădinița Nanny, așa cum reiese din declarația de avere a primarului. Mai mult, prima-doamnă câștiga bani ca asistent manager la Metnav Prest SRL și ca administrator al C House Lounge Cafe SRL, firma care deținea o cafenea de lux în plin centru al Bucureștiului. Cu toată infuzia de capital și de forță de muncă de la Ecosal, cafeneaua nu a mai putut fi salvată și a fost falimentată (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2524-primarul-pucheanu-a-spart-200-000-de-euro-pentru-cafeneaua-din-bucuresti-pe-care-a-falimentat-o.html).

De câteva luni, vestea privind competența doamnei primar a ajuns și la Universitatea ”Dunărea de Jos”, instituție de învățământ superior care a revendicat-o imediat pe Mirela Pucheanu. Astfel, soția primarului Ionuț Pucheanu a ajuns să lucreze, alături de soția lui Cezar Bichescu - directorul Direcției Generale Economice, Investiții și Relații Internaționale din cadrul Universității ”Dunărea de Jos”, la Biroul Relații Internaționale și Proiecte Europene. Loc de muncă bine remunerat, ca pentru o activitate la al treilea ordonator de credite (UDJ), după Consiliul Județului și Consiliul Local. Faptul că Primăria s-a implicat în proiectul UDJ privind extinderea campusului studențesc Al. I. Cuza după ce prima-doamnă a fost angajată la instituția de învățământ superior nu a fost confirmat ca fiind o pură întâmplare de către purtătorii de vorbe ai primarului Pucheanu. Aceștia au preferat să mimeze că nu înțeleg solicitarea privind un răspuns al primarului pe această temă.

S.Ț.