Protestatarii gălățeni din mișcarea #Rezist au lansat ”Proclamația de la Galați – România 2017”În a 62-a zi de proteste pașnice de la Galați, adepții locali ai mișcării #Rezist au lansat o proclamație adresată românilor din țară și celor din diaspora. Citirea Proclamației de la Galați România 2017, care a avut loc pe platoul din fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției, a fost urmată de lansarea ștafetei drapelului UE făcut de gălățeni și care va fi plimbat prin orașele României și prin cele europene în care românii s-au manifestat în cadrul mișcării #Rezist.

Proclamația de la Galați - România 2017

”Noi, cei pe care îi vedeți și pe care i-ați văzut activi în mișcarea #Rezist.

Noi, oameni de diverse profesii, vârste, pregătiri, din Galați sau cu rădăcini în Galați,

Noi, care din proprie inițiativă, în mod voluntar, nici constrânși, nici motivați și nici manipulați decât de propria noastră conștiință, tragem un semnal de alarmă cu privire la situația actuală din România.

Noi credem că prin implicarea tuturor și prin implementarea Proclamației putem îndrepta Galațiul și țara.

Noi credem că putem face ca România să fie atractivă pentru copiii noștri, pentru noi înșine și pentru oricine dorește să crească, să se instruiască, să muncească și să trăiască demn într-o societate democratică și dezvoltată,

PROCLAMĂM:

În reacție la adoptarea Ordonanței 13 de către Guvern, după 62 zile de proteste, societatea civilă gălățeană propune gălățenilor și tuturor românilor, prin protestatarii #Rezist, următoarele obiective:

Pentru garantarea integrității, suveranității și dezvoltării țării, dorim ca România să continue integrarea Euro-Atlantică, prin participarea activă, consistentă și demnă la acțiunile NATO și ale Uniunii Europene. Dorim ca Statul să LUPTE pentru respectarea drepturilor tuturor românilor, indiferent de locul unde trăiesc și muncesc: muncitorii din diaspora sau bugetarii, locuitorii din Basarabia, Bucovina sau din țară; bolnavii din spitale, deținuții din penitenciare și oricare alții.

Pentru întărirea statului de drept, cerem separarea efectivă a puterilor în stat și neamestecul politicului în Justiție.

Cerem depolitizarea CCR, Avocatului Poporului, Poliției, serviciilor secrete, Învățământului, Sănătății , CSM, CNA ș.a.

Cerem, în mod special, intensificarea luptei anticorupție din partea Președintelui României, Guvernului și Parlamentului. Susținem DNA și PG în continuarea activității de luptă împotriva corupției și condamnăm acțiunile repetate ale Parlamentului, Guvernului și CCR prin care se dorește oprirea luptei anticorupție.

Cerem modificarea legislației, astfel încât nici o persoană condamnată penal să nu mai poată candida la nici o demnitate publică și orice persoană aflată într-o demnitate publică să fie demisă, în cazul unei condamnări penale definitive. Cerem restrângerea imunității doar la acțiunile politice și nu pentru acte de corupție.

Cerem modificarea legislației pentru eficientizarea recuperării prejudiciului în cazul unor demnitari condamnați pentru corupție, abuz în serviciu, trafic de influență ș.a.

Cerem stabilirea transparentă a priorităților locale și naționale și alocarea resurselor financiare cu prioritate pentru aceste obiective.

Cerem transparență privind cheltuirea banilor publici și repartizarea lor justă și nepolitică, pentru dezvoltarea armonioasă a întregii societăți.

Cerem blocarea studiilor de fezabilitate pentru proiecte care nu au resurse de implementare și anchetarea risipirii banilor publici cu studiile inutile.

Cerem dialog instituțiilor publice, politicienilor și societății civile din Galați, colaborare și susținere pe plan național a proiectelor de dezvoltare a municipiului și județului Galați.

Cerem demisia oricăror demnitari aleși sau numiți care nu își îndeplinesc programul cu care au obținut aceste demnități și pedepsirea lor pentru prejudiciile aduse. De asemenea cerem combaterea migrației aleșilor.

Pentru dezvoltarea clasei de mijloc, cerem încurajarea profesiilor liberale și a micilor întreprinzători.

Cerem o legislație mai restrictivă cu privire la tăierea pădurilor și protejarea mediului.

Nu în ultimul rând, cerem condamnarea oricăror forme de extremism, hoție, minciună și manipulare, considerând că situația actuala din România este generată de dictaturile și abuzurile în care am trăit din 1938 și pana în prezent.

În mod special, cerem condamnarea eficientă a comunismului, considerând că această ideologie a adus României cele mai mari prejudicii teritoriale, materiale, umane și morale.

Apreciem că societatea româneasca de după 1989 este dominată, prin corupție, de o Mafie criptocomunistă securistă cristalizată în toate instituțiile și domeniile societății.  Această Mafie are ca scop jefuirea și acapararea resurselor țării și eliminarea oricărei forme de împotrivire a societății față de scopurile ei mârșave.

Aceasta a fost, de fapt, ținta Ordonanței 13 și a celorlalte demersuri ale Mafiei care, în ultimele luni, încearcă subminarea statului de drept, prin știrbirea legislației, a eficienței și a prestigiului luptei anticorupție

Corupția este incompatibilă cu dezvoltarea României. De aceea cerem intensificarea luptei anticorupție!

Mulțumim persoanelor și instituțiilor române și străine care ne-au înțeles și ne-au susținut în acțiunile noastre.

Invităm la dialog pe cei care au înțeles altfel protestul nostru, care ne-au criticat și cu care vrem să colaborăm - pentru că toți ne dorim ca Galațiul și întreaga Românie să își recapete măreția și demnitatea!

Așa să ne ajute Dumnezeu!