#Rezistăm de 34 de zile pentru un Galați și o Românie fără ”ciuma roșie”Caracterele puternice rezistă în grupuri mici. Așa s-a întâmplat și în a 34-a zi de proteste împotriva ”ciumei roșii”, la Galați. Cu toate că pe platoul din fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției s-au strâns, vineri seara, numai vreo 25 de gălățeni, energia mesajului transmis de protestatari a răzbătut până la cei vizați, care nu se simt confortabil atunci când știu că sunt contestați în stradă. Mesajul principal a rămas același: căderea Guvernului Grindeanu, autorul faptic al hoției la ceas de seară, atunci când a emis OUG 13.

Chiar dacă nu se mai scandează sloganurile pline de creativitate, protestatarii gălățeni au reușit să demonstreze că spiritul civic nu a pierit în ”orașul roșu”. De altfel, pichetările din timpul săptămânii sunt preambului manifestațiilor de sâmbătă și duminică, atunci când protestatarii vor folosi și o butaforie sugestivă. O notă în plus pentru nucleul dur al protestatarilor este dată de faptul că nu au renunțat nici la revendicările cu caracter local, cele care îi privesc pe politicienii compromiși din Galați.

Pentru cei care preferă căldura caselor și așteaptă ca ceilalți să le rezolve năzuințele, le reluam sloganurile pe care le pot exersa în baie: ”Guvern penal, marș la Tribunal!”, ”Dezvoltare, nu pomeni electorale!”, ”Meleșcanu minți, nu ne reprezinți!”, ”Șobolanul cu mustață, cum se fură ne învață!”, ”PSD – ciuma roșie!”, ”Uniți, salvăm Democrația!”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți!”, ”Guvern de hoți și de mafioți!”, ”Nu ne păcăliți, rămânem uniți!”, ”România europeană, nu România penală!”, ”Drumuri și spitale, nu fapte penale!”, ”Dragnea nu uita, Jilava e casa ta!” sau ”Bacalbașa și ai lui, rușinea Galațiului!”.

S.Ț.