Primarul Ionuț Pucheanu ne pregătește o încăierare generală pe locurile de parcareFără un studiu de fundamentare serios, primarul Ionuț Pucheanu s-a aruncat cu capul înainte în proiectul privind închirierea locurilor de parcare. Ideea este bună pentru creșterea veniturilor la bugetul local, dar nu poate fi implementată din cauza numărului mic de parcări. De la preluarea mandatului de edil-șef, Ionuț Pucheanu a dat în folosință 2-3 parcări publice situate pe amplasamentele bateriilor de garaje dărâmate de fostul primar, Marius Stan. Prea puțin chiar și pentru Galați, un oraș în declin economic și îmbătrânit de ”politicile publice” ale partidului din care provine Pucheanu, PSD.

Să închiriezi în acest moment parcările înseamnă să ațâți, cu bună știință, haosul în care trăiesc gălățenii. Numărul mare de autoturisme, în comparație cu cel al parcărilor, va duce la conflicte deschise între oameni care până atunci se respectau ca vecini. Chiar dacă nu se manifestă în stradă pentru a-și apăra drepturile și idealurile, gălățenii pot deveni, brusc, combatați într-un conflict privind locul pe care să-și parcheze bijuteria familiei, mașina. Așa că orice regulament gândit de mințile luminate din Primărie este bătut de realitatea din teren. De altfel, după răspunsul dat de primar la o televiziune locală ”Nici la Roma sau la Paris nu sunt parcări suficiente și sistemul de închiriere funcționează!”, este clar că Pucheanu habar nu are cum va fi implementat proiectul. Tot după același tip de gândire administrativă, gălățenii plătesc de ani buni taxe orare pe ”parcări” improvizate pe una dintre bezile de circulație ale străzilor principale. Adică, cu circulația strangulată și cu banii luați.

Situația este similară cu altă problemă edilitară ”rezolvată”, la Galați, de același Ionuț Pucheanu: colectarea selectivă a deșeurilor. Cu toate că fostul director al Ecosal și actualul primar al urbei, pesedistul Ionuț Pucheanu, a ratat implementarea colectării selective a deșeurilor, Galațiul și-a tras, pe site-ul Primăriei, o emblemă cu ”Orașul reciclării” (foto 2) (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2662-psd-galati-si-primarul-pucheanu-fac-protectie-sociala-din-colectarea-selectiva-a-gunoaielor.html).

S.Ț.

                                            Primarul Ionuț Pucheanu ne pregătește o încăierare generală pe locurile de parcare