Protestul anti ”ciuma roșie” la Galați s-a plafonat la 150 de manifestanți – ceilalți și-au consumat doza de civismLovitura dată de Guvernul Grindeanu Justiției din România nu-i mai revoltă pe gălățenii care au protestat timp de mai multe zile în fața Prefecturii, pe platoul Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției. De vreo patru zile, manifestația s-a subțiat considerabil, de la ordinul miilor, cu vârful de 8.000 de protestatari din urmă cu peste o săptămână, până la nucleul dur de acum, care oscilează între 100 și 200 de adevărați cetățeni.

Vineri seara, atunci când manifestanții sperau să depășească pragul de 1.000 de oameni, piața din fața Prefecturii nu a adunat decât vreo 150 de protestatari. Pe un ger de crăpau pietrele, gălățenii au scandat împotriva PSD și a Guvernului Grindeanu, pe care îl doresc debarcat de la Palatul Victoria. Protestatarii nu pot să-i ierte Guvernului PSD atacul hoțesc pe care l-a dat Justiției, chiar dacă a fost sacrificat ministrul ”Altă întrebare!”. În opinia gălățenilor care au rămas în stradă, PSD trebuie să trântească Guvernul Grindeanu și să propună altă formulă guvernamentală. Cei aflați în piață au primit foi cu Noua Proclamație de la Timișoara, cu același punct nr. 8 din urmă cu 27 de ani, care acum prevede: ”Fără penali în demnitățile publice!”. Izvorul de creativitate al manifestanților este, în continuare, nesecat: ”Vrem Guvern pentru popor, nu Guvern al hoților!”, ”Iubirea de țară, în stradă se măsoară!”, ”Asta e trădare, nu guvernare!” sau mai vechile ”Înger îngerașul meu, scapă-mă de pesedeu!” și ”Toate partidele, aceeași mizerie!”.

Protestatariii n-au uitat nici de simulacrul de Justiție din Galați și au sancționat, printr-o pancartă prinsă într-un copac din fața Prefecturii, DNA Galați, făcător de dosare care nu vede corupția din zona noastră: ”DNA Galați, bucuria borfașilor!”(foto 2). Din păcate, protestatarii n-au reușit să pună la punct o formulă de anunțare a orelor la care încep manifestațiile, fapt care dă naștere unor manipulări. O pagină de facebook, ”Toți gălățenii ies în stradă!”, anunță pentru duminică un miting care începe la ora 20 și se termină luni dimineața, la ora 2. În condițiile în care luni se lucrează, anunțul pare o manipulare prin care se urmărește descurajarea celor care și-au propus să participe la protest.

S.Ț.

                                               Protestul anti ”ciuma roșie” la Galați s-a plafonat la 150 de manifestanți – ceilalți și-au consumat doza de civism