Copilul de trupă al Serviciilor - Ionuț Pucheanu - s-a pozat într-un mic Putin la Mica UnirePesediștii gălățeni au contraatacat, după mitingul de protest de duminică seara, și au ieșit astăzi în număr mare, în stradă, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, cu ocazia Micii Uniri. Din grupul de personaje importante din PSD, care au ținut să-și prezinte fizicul și morga la statuia domnitorului înfăptuitor al Unirii Principatelor, s-a remarcat primarul Ionuț Pucheanu. Acesta a fost surprins de fotograful George Nica într-o atitudine războinică și cu o grimasă din care reiese că ceva ”îi pute”.

Ca un adevărat copil de trupă al Serviciilor, tânărul Pucheanu și-a ales, pentru Mica Unire, să pozeze în Putin. Mâna dreaptă lipită de vipușcă, purtată la fel ca președintele Rusiei, indică faptul că primarul Galațiului este pregătit în orice moment să scoată pistolul. Specialiștii afirmă că imobilitatea brațului drept, în cazul lui Putin, este o deformație profesională de pistolar, de pe vremea când acesta era ofițer KGB (foto 2). Totuși, Putin nu este la fel de pregătit ca Pucheanu să dea cu pumnul. Asta, după cum reiese din poziția mâinii stângi a primarului dunărean. Până la această poză, Ionuț Pucheanu nu a lăsat să transpară elemente din educația primită de el din afara politicii. Tatăl lui Ionuţ Pucheanu a făcut parte din sistemul securist postdecembrist și a deţinut funcţia de şef de cadre la Miliţia Judeţeană Galaţi. Colonelul Pucheanu a fost un fel de combinaţie între politruk, securist şi miliţian de „doi ş-un sfert”, adică avea rolul să întocmescă şi să verifice dosarele miliţienilor. În acelaşi timp, şeful de cadre funcţiona şi ca serviciu secret care aduna date personale pentru tovarăşii din PCR.

Din păcate, despre grimasa afișată de Pucheanu nu știm dacă provine tot de la vecinul Putin, așa cum procedează președintele rus cu oligarhii, sau este rezultatul revederii unui coleg pesedist intrat în disgrație la Primăria Galați. 

S.Ț.

                                                                       Copilul de trupă al Serviciilor - Ionuț Pucheanu - s-a pozat într-un mic Putin la Mica Unire