Gălățenii l-au făcut și latifundiar pe politrukul ALDE Eugen Durbacă   Încununarea afacerilor pornite și dezvoltate pe spatele gălățenilor de către Eugen Durbacă s-a realizat prin acapararea a sute de hectare de teren agricol. În secret și în nume personal, din pozițiile de președinte și de vicepreședinte al Consiliului Județean Galați, mamutul politic Eugen Durbacă a pus mâna pe pământ agricol în zonele Vârlezi și Hanu Conachi.

   La Vârlezi, în nordul județului, acolo de unde informația ajunge mai greu la Galați, senatorul Alde deține vreo 250 de hectare de teren arabil și aproximativ 100 hectare de pășune, din câte am reușit să aflăm. Mai la sud, în localitatea în care deține și o benzinărie făcută pe vremea celor două mandate de primar al Galațiului, Hanu Conachi, Eugen Durbacă și-a mai tras peste 100 de hectare de teren agricol. În mod sigur, suprafețele sunt mult mai mari și răspândite în mai multe comune din județ, dar nu am reușit să le identificăm în întregime.

   Cu toate că locuitorii din cele două zone știu că Eugen Durbacă s-a implicat personal în cumpărarea terenului agricol, declarația de avere a senatorului ALDE conține, în bătaie de joc, doar suprafața de 357,60 mp, teren aflat în orașul Galați și trecut pe numele soției. Asta, în condițiile în care chiar și copiii de școală au aflat din presă că Durbacă a pus mâna ilegal pe zeci de terenuri din intravilanul Galațiului.

   Odată cu acapararea terenurilor agricole, traseistul politic Eugen Durbacă a obținut pe spatele gălățenilor, în anii trecuți de la Revoluție, cam tot ce si-a putut dori în domeniul imobiliarelor: terenuri intravilane, terenuri agricole, cladiri de birouri și cu spații comerciale, benzinării și multe alte afaceri dubioase.

   Interesant este faptul că singurul dosar penal cu care s-a ales Durbacă în urma implicării în afacerile imobiliare, cel disjuns din celebrul ”Dosar Aviasan”, a dispărut cu desăvârșire înainte de a ajunge în instanță. Eugen Durbacă, în calitate de președinte al Consiliului Județean Galați, a fost acuzat că a făcut presiuni asupra primăriței comunei Vânători, Sicuța Murgu, să nu revendice cele peste 20 de hectare de teren ale aeroclubului Aviasan, teren care a fost preluat ilegal de o firmă în care se afla asociat și ginerele politrukului roșu.

 

   S.Ț.