Marius Stan a fost executat în stil politic-mafiot pentru banii pierduți de PSD în ultimii patru ani    Pentru naivii care au crezut că invalidarea mandatelor de consilier local și județean obținute de fostul primar Marius Stan a avut la bază nemulțumiri legate de felul cum a administrat uneperistul Galațiul, trebuie spus că execuția politică a fost una de tip mafiot. Stan a fost executat în stil politic-mafiot pe toate planurile, inclusiv prin trădarea caricaturii politice Picu Roman, de către pesediștii locali pe care i-a decuplat de la robinetul cu bani publici în urmă cu patru ani.

   Pesediștii nu l-au iertat niciodată pe Stan, pentru faptul că a înlocuit aproape toate firmele abonate la contracte de achiziții publice. Fostul primar a schimbat toate firmele de construcții abonate la contractele cu municipalitatea. Mai puțin cele transpartinice, Tancrad și Vega”93, cu care a întreținut relații personale. Soția primarului s-a ales cu o carciumă, în Complexul Viva, și asocierea Vega”93 - Lemacons a luat spuma contractelor de construcții din Galați. Toate aceste schimbari de firme și faptul că Marius Stan și-a adus, de aiurea, oameni în posturi cheie au făcut ca pesediștii să contabilizeze pierderi de zeci de milioane de euro, în cei patru ani de mandat. Urmare a pierderilor bănești, aroganța lui Stan a fost dur pedepsită, pesediștii locali călcând în picioare voința celor care l-au votat pe fostul primar pe cele două liste de consilieri.

   La execuția politică în stil mafiot a PSD-ului au participat și colegii de partid ai lui Stan, de la UNPR, oamenii lui Eugen Durbacă, din ALDE, și, surpriză, oamenii lui Cătălin Cristache, din PMP, care s-au abținut la votul din CJ . Semn că nou venitul Cătălin Cristache se poate supune supremației PSD pe plan local. Asta, în condițiile în care PNL Galați este, deocamdată, condus de iubitorul de PSD Victor Paul Dobre și de ex-pesedistul Nicușor Ciumacenco. Astfel, de luni, supremația pesediștilor la obținerea contractelor pe bani publici a fost reinstaurată.

   Eugen Durbacă nici nu a clipit, de lângă Dan Nica, atunci când s-a dat liber la decapitarea lui Marius Stan, deși fostul primar i-a mărit de vreo zece ori veniturile care îi vin la firmele ce aprovizionează cu carburant și piese de schimb Transurb-ul, după desființarea liniilor de maxi taxi.

 

   S.Ț.