Fantomele trecutului Vieții Libere sunt resuscitate și prezentate ca ”apostoli în slujba comunității”   Evoluția Galațiului nu poate avea loc fără ruperea de trecutul recent, cel postdecembrist, cel al oportuniștilor care au ”ars” totul în jur sub privirile noastre înțelegătoare. Tripleta mogulilor de la autointitulatul ”cotidian al gălățenilor”, Radu Macovei, Katia Nanu și Grigore Lazarovici, poartă răspunderea pentru manipularea grosolană a gălățenilor prin fraternizarea cu politicul local demolator. Acțiunea le-a adus celor trei moguli îmbogățirea, în timp ce gălățenii și orașul lor au sărăcit.

   Atunci când credeam că deformatorii de opinie și de jurnaliști au dispărut din viața media, după ce au înstrăinat ”scula” prin care au manipulat, Biblioteca V A Urechia ne anunță că fantomele trecutului Vieții Libere (tripleta Macovei, Nanu, Lazarovici) au reapărut pe cai albi. Conferința ”Ziaristul, apostol în slujba comunității”, organizată mâine de bibliotecă în colaborare cu filiala UZPR Galați, are rolul de a-i mai scutura de praf încă o dată pe cei trei oportuniști. Slujitorii în scris ai PCR au preluat ”natural” cotidianul de partid comunist, au ”jucat” cu capitalismul feroce în timp ce-l înșelau cu politicul pervers și acum sunt sanctificați. Istoria este violată cu patriotism local pentru ca Radu Macovei, Katia Nanu și Grigore Lazarovici să devină ”apostoli în slujba comunității” și să primească distincția ”Ordinul Ziariștilor – clasa I-aur”. Motivul este halucinant: ”Pentru curaj și pentru slujirea Dreptății și Adevărului, în folosul comunității gălățene”.

   Faptul că gălățenii au debordat de imaginație și au rămas prinși în tentacolele fostului cotidian PCR, caz unic în țară, a făcut ca tripleta manipulatoare să se erijeze în: ”Fondatorii primei Școli de ziaristică din România, școală care a funcționat și ființat prin intermediul ziarului Viața liberă, primul cotidian din România, născut în focul evenimentelor din Decembrie 1989”.

   Nu mai contează realitatea că focul Revoluției i-a prins ascunși prin ungherele propriilor locuințe și astfel au devenit revoluționari de conjunctură, că ziarul nu a apărut pe 22 decembrie, că au primit terenuri și clădirea de patrimoniu de pe Domnească pentru serviciile făcute politicului veros local.

 

   S. Ț.