Prim-procurorul Florin Oancea recidivează ca paj al familiei primarului liberal al Tecuciului   Șarja de ”cavalerie”, cu furci, ghioage și  bice, la care a fost supusă familia tecuceanului Gioni Roșeț de către clanul Țuchel din comuna Țepu, a fost transformată într-un tangou cu figuri de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, Florin Oancea. Acesta a clasat, printr-un subordonat, acuzațiile de ”tentativă de omor” și de ”constituire a unui grup infracțional”. Iar infracțiunile de” lovirea și alte violențe”, ”distrugere” și ”tâlhărie” au fost disjunse și trimise ”spre competentă soluționare” la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, adică exact în fieful familiei Țuchel. Plângerea depusă de Gioni Roșeț împotriva soluției Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a fost respinsă de același prim-procuror Florin Oancea.

 

   Bătută cu sălbăticie de clanul Țuchel – familia Roșeț este pe cale să fie ”fabricată” agresoare

   Anul trecut, la sfârșitul lunii august, soții Roșeț, însoțiți de minorul Robert Roșeț, se aflau în apropierea comunei Țepu, la o masă câmpenească. Atunci l-au văzut pe Florin Țuchel, despre care știau că nu are permis auto, conducând un camion de mare tonaj pe șoeaua în apropierea căreia se aflau. Pornind de la faptul că Gioni Roșeț l-a filmat cu telefonul mobil pe cel aflat la volanul camionului, a început un adevărat război. Anunțat prin telefon, clanul Țuchel, format din opt persoane înarmate cu furci, bâte și bice, i-a luat cu asalt pe cei din familia Roșeț. De partea cealaltă, agresații au anunțat Poliția, dar nu s-a prezentat nimeni să-i apere. Clanul Țuchel, în frunte cu tatăl primarului liberal al Tecuciului, Gheorghe Țuchel, avea de răzbunat și o plângere de evaziune fiscală făcută de Gioni Roșeț în urmă cu câteva luni (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2353-dosarul-penal-al-familiei-primarului-tecuciului-pus-la-pastrare-in-fisetul-prim-procurorului-oancea.html). Asaltul cu furci s-a încheiat cu rănirea membrilor familiei Roșeț și cu spargerea geamurilor autoturismului acestora.

   Dosarul penal, ”competent” instrumentat de procurorul Dan Păuleț, sub supravegherea prim-procurorului Florin Oancea, cu toate probele filmate depuse de cei agresați, a fost clasat pentru acuzațiile de ”tentativă de omor” și de ”constituire a unui grup infracțional”. Infracțiunile de” lovirea și alte violențe”, ”distrugere” și ”tâlhărie” sunt acum cercetate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, de procurorul Nicu Stegărescu. Asta în timp ce agresorii, inclusiv primarul Tecuciului, Daniel Țuchel, au depus plângeri penale împotriva victimelor, pe baza unor certificate medicale eliberate de dr. Iuliu Fulga, de la Medicină Legală Galați. Procurorul Stegărescu a fost anchetat de DNA ST Galaţi, în dosarul penal nr. 57/P/2013, pentru ”luare de mită”, ”primire de foloase necuvenite” şi ”abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”, tocmai la o sesizare a lui Gioni Roșeț. Tecuceanul a fost martor sub acoperire într-un dosar de traficare de premise auto, caz măsluit de anchetatorii gălățeni.

 

   Sorin Țiței