Poliţist de frontieră - judecat pentru trafic de influenţă

      Omul legii va răspunde penal pentru că s-a făcut părtaş la încercarea de corupere a unui procuror DIICOT şi a mai multor judecători. În cursul anului 2010, Marian Valentin Leopa i-a cerut unui gălăţean, anchetat penal, suma de 25.000 euro, din care a primit, prin intermediar, 400 euro şi obiecte în valoare de 600 euro. În schimbul banilor, Leopa i-a promis că va aranja cu un procuror DIICOT, astfel încât magistratul să intervină în instanţă pentru ca bărbatul să fie exonerat de răspunderea penală.

Problema a apărut în momentul în care gălăţeanul cercetat penal a aflat că, pe numele său, fusese emis un mandat european de arestare, în baza căruia a şi fost extrădat din Italia şi încarcerat în România. Marian Valentin Leopa a continuat să se laude că poate interveni la magistraţi pentru a-l elibera din arest pe bărbat, însă acesta nu s-a lăsat păcălit şi a doua oară.

 

   9.000 de euro - preţul unei condamnări cu suspendare

   În perioada iulie – august 2011, Marian Valentin Leopa i-a cerut inculpatului 9.000 euro, promiţându-i acestuia că îi va determina pe judecători să îl condamne la o pedeapsă cu suspendarea executării. Persoana cercetată penal l-a reclamat, însă, la DNA, iar Marian Valentin Leopa a fost prins în flagrant delict, pe 8 august 2011, imediat după ce a primit de la denunţător, printr-un intermediar, suma de 5.000 euro, reprezentând o parte din banii pretinşi. În afacere s-a implicat şi Ion Melinte, ofiţer de poliţie la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, care i-a dat ideea lui Leopa ca acesta să mascheze primirea ilegală a banilor printr-un contract de împrumut încheiat la un notar public.

 

   Ofiţerul de poliţie riscă să fie arestat

   Pe 9 august 2011, Curtea de Apel Galaţi a decis arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Marian Valentin Leopa. Procurorii anticorupţie de la Galaţi i-au trimis, astăzi, în judecată pe Marian Valentin Leopa şi pe Ion Melinte pentru trafic de influenţă şi complicitate la aceeaşi faptă. Ofiţerul de poliţie riscă să ajungă, la rândul lui, după gratii, în condiţiile în care procurorii anticorupţie au cerut, prin rechizitoriu, ca şi acesta să fie arestat.

   Silvia Cernov

Adaugă comentariu

Codul de securitate