Deputatul PSD Lucreţia Roşca trage sforile pentru a-l decapita pe Boldea de la conducerea DSP

   Social-democrata Lucreţia Roşca a solicitat ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, demiterea lui Valentin Boldea din funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. Într-o interpelare adresată ministrului Sănătăţii, în luna martie, postată pe pagina web a Camerei Deputaţilor, deputatul de Galaţi îl acuză pe directorul DSP de incompetenţă, pe fondul unor declaraţii făcute de către acesta privind cazul medicului „estetician” Călin Doboş, cercetat de către procurori pentru ucidere din culpă şi exercitarea fără drept a unei profesii. „O femeie tânără şi frumoasă a murit pentru că şi-a dorit să devină şi mai frumoasă, apelând la servicii medicale performante într-o clinică specializată (sau nu) unde un faimos doctor nespecialist şi-a depăşit competenţele, a încălcat flagrant Legea Sănătăţii şi asta sub nasul autorităţilor din sănătatea locală (...) După tragedia în cazul I.C., femeia care a murit, au apărut declaraţii cel puţin incoerente ale directorului Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, reprezentant al Ministerului Sănătăţii în teritoriu. Spre exemplificare: <<I-am chemat pe cei de la clinică ... niciun reprezentant al clinicii nu s-a prezentat la DSP. La noi sunt aceleaşi acte în care dr. C.N. figurează ca specialist în operaţii estetice. Nu avem motive pentru care să dispunem suspendarea activităţii la acea clinică (...) Dr. C.D. are dreptul de a desfăşura doar activităţi de medicină dentară, potrivit pregătirii sale, în acest sens având dosarul la noi (...) Vom merge până la a dispune suspendarea prestării activităţilor, care, în momentul de faţă, nu pot fi desfăşurate din cauza lipsei de personal specializat încadrat>>”, se arată în interpelarea deputatului Lucreţia Roşca, adresată ministrului Sănătăţii.

   Social-democrata, recunoscută drept o apropiată a dr. Bacalbaşa, i-a solicitat, în încheiere, ministrului Eugen Nicolăescu să se implice personal în rezolvarea cazului de la Galaţi şi să dispună „liberarea din funcţie a celor ce şi-au dovedit incompetenţa”.

  Dr. Valentin Boldea a refuzat să comenteze interpelarea deputatului Lucreţia Roşca, precizând că „dacă doamna deputat, în dubla calitate de medic şi parlamentar, a considerat că trebuie să abordeze subiectul, este dreptul dumneaei”.

   Lucian Constantin