PSD-istul Cristinel Ghiorghe a fost forțat să demisioneze din funcţia de director al Casei de Cultură a Studenţilor

   După doar două săptămâni de zile petrecute la cârma Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) Galaţi, social-democratul Cristinel Aurelian Ghiorghe şi-a dat demisia din funcţia de director al instituţiei. PSD-istul a renunţat, marţi, la fotoliul de şef al CCS, în ciuda insistenţelor venite din partea unor colegi de-ai săi de partid, care i-au sugerat să nu părăsească instituţia, chiar dacă studenţii gălăţeni l-au ameninţat, în repetate rânduri, cu ample acţiuni de protest şi i-au solicitat să renunţe la funcţia de conducere. Deşi surse din PSD Galaţi afirmă că motivul pentru care Cristinel Ghiorghe şi-a depus demisia îl reprezintă presiunile exercitate de către studenţi, social-democratul a infirmat. „Mi-am dat demisia de ieri, dacă vreţi să ştiţi, însă din alte motive, nu din cauza presiunilor. Este adevărat că a venit la mine în birou un grup de studenţi, pentru a-mi cere să plec, însă vă asigur că nu din această cauză am hotărât să renunţ. Sunt alte motive, motive personale”, ne-a declarat Cristinel Aurelian Ghiorghe.

   Fostul director al Casei de Cultură a Studenţilor, Cristi Mortu, ne-a spus că, deocamdată, Ministerul Tineretului nu a transmis CCS nicio adresă oficială cu privire la desemnarea unui nou director interimar. „Nu am primit nicio comunicare oficială în acest sens de la Bucureşti. Ministerul este cel care va decide următorul director interimar, până la organizarea concursului. Cred că în câteva zile vom primi o adresă în legătură cu acest subiect. Sunt şi probleme administrative de rezolvat şi este nevoie de semnătură”, a afirmat Cristi Mortu.

   Reamintim că studenţii au ameninţat cu ample acţiuni de protest în plan naţional, dar şi internaţional, din cauză că social-democraţii vor să politizeze casele de cultură ale studenţilor, prin forţarea directorilor să renunţe la postul ocupat. Liga Studenţilor Galaţi a acuzat liderii locali ai PSD că au tras sforile pentru ca instituţia să fie subjugată politic, întrucât, pe data de 1 aprilie, a avut loc numirea în funcţia de director interimar, prin detaşare, la insistenţele liderilor locali ai partidului, a lui Cristinel Aurelian Ghiorghe, un tânăr ce provine din mediul privat.

   Lucian Constantin