Un fost deţinut de origine evreiască intenționează să protesteze împotriva condițiilor de detenție

   Adrian Tatu, un fost deţinut de origine evreiască, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, după ce a fost prins conducând un autoturism deşi avea permisul suspendat, ameninţă că va protesta în faţa Penitenciarului şi a SRI Galaţi. Chiar dacă Primăria Galaţi nu i-a aprobat solicitarea privind organizarea unui protest în faţa sediilor celor două instituţii, Adrian Tatu le-a transmis consilierilor locali, reuniţi marţi în şedinţă extraordinară, că nu va renunţa la acţiunile de protest, pe care intenţiona să le organizeze pe data de 9 mai, de Ziua Europei. Fostul deţinut a declarat că protestul este îndreptat împotriva condiţiilor de detenţie din România, „a relelor tratamente şi a bătăii de joc la care sunt supuşi deţinuţii. Am fost la Jilava, Brăila, Galaţi şi Poarta Albă, unde am constatat că Legea 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal nu este respectată”.

   Adrian Tatu a solicitat Primăriei, printr-o adresă, pe data de 21 martie, aprobarea celor două acţiuni de protest, însă municipalitatea a refuzat întrucât, conform legii, organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice sunt interzise în imediata apropiere a obiectivelor militare ori a instituţiilor de ordine publică şi siguranţă naţională a statului.

Fostul deţinut, coordonator al Asociaţiei „Royal Mossad”, a avertizat consilierii municipali că vor avea parte de un protest spontan.

   Lucian Constantin