Marius Stan a solicitat demiterea liberalului Tudor Petre din conducerea CET

   După ce a pus pe tuşă mai mulţi social-democraţi care ocupau funcţii de conducere în societăţile din subordinea Consiliului Local, Marius Stan a început curăţenia de primăvară şi în tabăra liberală, condusă de deputatul Victor Paul Dobre. Primarul municipiului Galaţi va face plângere penală împotriva colegului său de partid Tudor Petre – directorul Electrocentrale, din cauză că societatea pe care o conduce acesta a furnizat gălăţenilor, în week-end, agent termic la o temperatură cu mult sub cea normală. Acesta este motivul pentru care, în zilele de sâmbătă şi duminică, mai bine de jumătate dintre locuitorii de la malul Dunării au tremurat de frig în propriile locuinţe. „Agentul termic a fost furnizat către Apaterm la o temperatură de 63-67 de grade, lucru care făcea ca acesta să ajungă în case la 33-37 de grade, mai mică decât temperatura corpului uman. Am cerut, evident, socoteală celor de la CET, care, cu nonşalanţă, au spus că se întâmplă din cauza Romgaz, care le-a redus cota pentru neplata gazului furnizat. A doua oară, mi-au spus acelaşi lucru (...) Am sunat la toţi <<sfinţii>>, miniştri. Am discutat cu directorul Romgaz, care s-a arătat uimit, mi-a negat, iar luni mi-a transmis prin e-mail şi răpunsul oficial din care rezultă că toată cantitatea solicitată de CET pentru consumul casnic a fost trimisă, în proporţie de 100%”, a afirmat Marius Stan.

 

   „Am cerut schimbarea acestui director”

   Primarul municipiului Galaţi a precizat că a solicitat ministrului Energiei, Constantin Niţă, demiterea lui Tudor Petre din funcţia de director al Electrocentrale. „Am rămas şocaţi de tupeul, îndrăzneala şi minciuna acestui domn director. Eu nu am probleme cu oamenii pe linie politică, fie ei pesedişti, pecişti sau penelişti, eu am probleme cu oamenii care nu-şi fac treaba. Chiar dacă se cheamă director liberal, îi fac plângere penală (...) Nu mă las până când domnul director nu va plăti pentru ceea ce a făcut. Îşi permite să se joace cu soarta unui întreg oraş şi nu pot să cred decât că a fost făcută cu intenţie”, a spus Marius Stan. Acesta a afirmat că la Galaţi va sosi un corp de control al Ministerului Energiei, care va verifica activitatea CET, sub conducerea colegului său din PNL.

   Primarul nu a exclus varianta ca Tudor Petre să fi dispus direcţionarea unei cantităţi de agent termic, din cea destinată uzului casnic, către anumiţi agenţi economici: „Rămâne ca acel corp de control să stabilească acest lucru”.

   Pentru preluarea fotoliului de director al Electrocentrale se vehiculează numele liberalilor Mircea Ispas (director de producţie al Apaterm) şi Cristi Istrate, care activează tot în cadrul societăţii de termoficare a Galaţiului.

   Corina Dobre