Primarii inventează sporuri halucinante pentru funcţionarii cu carnet de partid

   În timp ce gălăţenii de rând fac eforturi supraomeneşti pentru a putea supravieţui, în condiţiile în care piaţa muncii se află în cădere liberă, iar salariile sunt demne de o ţară din lumea a treia, membrii partidelor politice care activează în administraţie primesc lefuri babane, fără să depună eforturi prea mari. Primarii comunelor din judeţul Galaţi au inventat, în ultimii trei ani de zile, nenumărate sporuri şi indemnizaţii, de-a dreptul penibile, pentru activiştii de partid infiltraţi în aparatul de specialitate al edililor. Conducerile unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ au cheltuit zeci de milioane de lei, în ultimii trei ani de zile, pe sporuri, indemnizaţii şi majorări salariale ilegale dedicate activiştilor din PSD, PNL, PC şi PDL.

 

   Culmea tupeului în administraţie: sporuri pentru condiţii nedorite de muncă şi indemnizaţie de hrană

   Membrii de partid care activează în administraţie sau în unităţile de învăţământ din subordinea primăriilor au încasat, pe lângă salarii, la comanda primarilor, sporuri pentru condiţii nedorite de muncă, sporuri pentru condiţii periculoase de muncă (doar pentru că lucrează la computer), dar şi indemnizaţii de hrană în valoare de 30 de lei pe zi. De exemplu, Primăria Târgu Bujor a oferit anumitor angajaţi ai instituţiei, în perioada iunie 2009-aprilie 2012, sporuri pentru condiţii vătămătoare de muncă şi premii în valoare de peste 300.000 de lei, fără vreo bază legală, în timp ce la Nicoreşti şi Buciumeni edilii localităţilor le-au făcut cadou membrilor de partid, pe lângă sporuri ilegale, indemnizaţii de hrană, de aproximativ 200.000 de lei. La Vlădeşti, însă, primarul şi viceprimarul au dat dovadă de egoism: şi-au făcut cadou, doar lor, alocaţie de hrană şi premiu anual, în condiţiile în care indemnizaţia lunară reprezenta singura formă legală de remunerare a acestora.

 

   La Suhurlui există funcţionari suprasolicitaţi nervos (!)

   Edilul-şef al comunei Suhurlui a dat dovadă de o imaginaţie debordantă, atunci când a fost nevoit să inventeze sporuri care să le mai aducă ceva bani în portofel membrilor de partid. Primarul localităţii gălăţene „a fabricat” sporuri pentru suprasolicitare nervoasă şi vizuală pentru aparatul de specialitate al său, care depăşesc 20.000 de lei, potrivit unui raport al Camerei de Conturi Galaţi.

   Corina Dobre