Pacienta operată de medicul Călin Doboș a murit

   Irina Ciuraru, brăileanca de 36 de ani, care, în urmă cu trei săptămâni, a făcut o operaţie de liposucţie la clinica Hyperion, a murit. Femeia se afla de mai multe zile în comă, după ce medicii gălăţeni i-au pus diagnosticul de septicemie cauzată de „insuficienţă multiplă de organ”. Pacienta a decedat la ora 18:30, decesul fiind constatat de către medicii de la Terapie Intensivă. „Femeia fusese diagnosticată cu insuficienţă multiplă de organ. Practic, mai multe organe au cedat din cauza unei infecţii puternice", a declarat Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti din Galaţi. Cel care i-a realizat liposucţia este medicul Călin Doboș, celebru în rândul vedetelor, el făcând operaţii de înfrumuseţare Danei Săvuică, Ginei Pistol sau lui Viorel Lis. În plus, martorii afirmă că cei care au asigurat anestezia la operația care a dus la decesul tinerei sunt dr. Nicolae Bacalbașa și asistentul său șef Aurel Căluianu. Președintele Consiliului Județului Galați, Nicoale Bacalbașa, este anestezistul ”de casă” al doctorului Doboș, prin contract.

 

   Plângere la Colegiul Medicilor

   Daniel Ciuraru, fratele femeii, a depus deja o plângere la Colegiul Medicilor, în care în acuză pe medicul Călin Doboș de malpraxis. Rudele susţin că aceasta a plătit 4.500 de euro pentru operaţia de liposucţie. „Era o operaţie în urma căreia nu ar fi trebuit să apară complicaţii. Medicul s-a grăbit, pentru că avea mulţi clienţi care aşteptau să fie operaţi sau tranşaţi, mai bine zis. Vrem ca cei vinovați să plătească”, acuză acesta. “Nu şi-a dat interesul. A spus că sora mea a făcut apendicită, însă ea a fost operată de apendicită acum 20 de ani. A încercat să muşamalizeze totul”, a spus sora femeii, Ioana Nicolae.

   Irina Ciuraru nu este prima victimă a doctorului Doboș. În urmă cu ceva timp, soția unui om de afaceri, fost consilier județean, a făcut o operație de liposucție pentru îndepărtarea grăsimii de pe abdomen, în urma căreia s-a aflat într-o stare foarte gravă și a suferit dureri extrem de mari.

 

   Ce este liposucţia?

   Liposucţia este îndepărtarea chirurgicală a celulelor grase printr-un tub de aspiraţie din oţel inoxidabil numit canulă. Pentru realizarea liposucţiei se realizează incizii de 4-7 milimetri prin care se introduce canula (tubul) conectat la un aspirator special de ţesut adipos. Persoanele care iau în considerare efectuarea unei liposucţii trebuie să fie sănătoase şi relativ în formă, să aibă piele elastică şi un bun tonus muscular.

   Lucian Constantin