Nicolae Bacalbaşa și-a angajat un spion pentru servicii de hărţuire şi intimidare

   Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, îşi gâdilă orgoliul de şef cu peste 10.000 de euro, sumă suportată de către gălăţeni direct din propriile buzunare. Anestezistul de la CJ plăteşte, pentru „servicii profesionale de consiliere” şi pentru „soluţionarea legală a unor cauze care necesită mijloace de probă complexe sau investigaţii”, un fost poliţist – Marcel Cristea, cu nu mai puţin de 46.320 de lei. Asta, în ciuda faptului că în instituţia publică funcţionează atât un Serviciu Juridic, cât şi unul de Audit. Numai în luna august, conform ordinelor de plată emise de Consiliul Judeţului către Marcel Cristea (persoană fizică autorizată), instituţia publică a plătit pentru serviciile „specialistului în investigaţii şi consiliere” nu mai puţin de 5.615 lei.

 

   Servicii-paravan pentru intimidarea şi hărţuirea celor aflaţi în dizgraţie

  Conform contractului încheiat (în luna iulie) între Consiliul Judeţului şi Marcel Cristea, fostul poliţist „se obligă să presteze servicii de consultanţă în management: <<Consultanţă şi asistenţă pentru planificare, organizare eficientă şi control, managementul informaţiei>> care constau în verificări şi investigaţii pe caz, încredinţate de către preşedintele Consiliului Judeţului, precum şi activităţi specifice de consiliere a preşedintelui Consiliului Judeţului”.

   Surse din administraţia județeană ne-au spus că, neoficial, fostul poliţist Marcel Cristea are rolul, printre altele, „de a fabrica dosare penale” celor aflaţi în dizgraţia lui Bacalbașa, precum şi acela de a intimida şi hărţui funcţionarii din cadrul instituţiei. Conform acestora, nu puţine au fost cazurile în care „specialistul” a ameninţat şi a dispus verbal, fără un fundament legal, la comanda lui Nicolae Bacalbaşa, ca anumitor funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţului să le fie interzis accesul în instituţie ori să le fie reduse atribuţiile de serviciu prevăzute în fişa postului.

   De altfel, şi în cazul celor aproximativ opt angajaţi ai CJ care provin din departamente precum Drumuri şi Poduri, Investiţii, Financiar ori Juridic, anchetaţi de către Comisia de Disciplină, Marcel Cristea a jucat un rol extrem de important. Fostul poliţist a lucrat, la indicaţiile preşedintelui CJ, la dosarele funcţionarilor publici aflaţi în dizgraţie şi propuşi pentru sancţionare.

   Contractul de prestări servicii a fost încheiat pe data de 18 iulie 2012 şi are o durată de 12 luni de zile. Conform documentului, contractul are o valoare de 46.320 de lei, dar plata către Marcel Cristea se face în euro, conform cursului leu-euro afişat de BNR în data de 16 iulie 2012, respectiv 4,5571 lei.

   Corina Dobre