Membrii unei comisii de votare din Rădeşti riscă pedeapsa cu închisoarea

   Membrii comisiei de votare a Secţiei nr. 383, din comuna Rădeşti, riscă închisoare de la şase luni la trei ani pentru că au desigilat o urnă mobilă înainte de încheierea procesului electoral. Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), iar oamenii legii au demarat o anchetă în acest sens.

   ARD reclamă folosirea urnei mobile pentru bolnavi închipuiţi

   Medicul Valeriu Ardeleanu, candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul 5 Camera Deputaţilor din judeţul Galaţi, a reclamat la BEJ faptul că urna mobilă a Secţiei 383 a fost folosită ilegal de către mai multe persoane care nu deţineau acte care să ateste că suferă diferite afecţiuni. „Urna mobilă nu a fost desigilată la cererea mea. Am solicitat doar anularea voturilor, pentru că fiecare solicitare a urnei mobile ar fi trebuit însoţită de o adeverinţă medicală. Acest lucru nu s-a întâmplat, era doar un tabel fără diagnostice. Am depus două sesizări la BEJ. Am solicitat retragerea urnei şi anularea voturilor şi în alta am reclamat faptul că primarul din Rădeşti a venit cu scandal în secţiile de votare”, ne-a declarat Valeriu Ardeleanu.

   În urma sesizărilor, membrii comisiei au hotărât să desigileze urna mobilă şi să anuleze voturile, înainte de ora 21.00, fapt ce constituie infracţiune, potrivit Legii 35/2008: „Deschiderea urnelor înainte de ora stabilită pentru închiderea votării constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani”.

   Corina Dobre