PSD-iştii Ştefan şi Saghian îşi fac propagandă electorală în faţa secţiilor de votare

   Un bărbat din comuna Tuluceşti a fost amendat cu 500 de lei pentru propagandă electorală în faţa unei secţii de votare. Deşi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi nu a precizat cine sunt candidatţii care şi-au prelungit campania electorală cu o zi, surse din mediul politic ne-au spus că este vorba despre social-democraţii Viorel Ştefan şi Gheorghe Saghian, candidaţi pentru un nou mandat de parlamentar în Colegiile 4 Camera Deputaţilor şi Colegiul 2 Senat. ”Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 500 lei unui bărbat în vârstă de 61 ani, din comuna Tuluceşti, care, în timp ce se afla în faţa unei secţii de votare de pe raza localităţii Tuluceşti, făcea propagandă electorală, sfătuind cetăţenii să voteze un anumit candidat. De asemenea, o persoană, membră într-o comisie a unei secţii de votare de pe raza municipiului Galaţi, urmează a fi sancţionată de preşedintele secţiei, întrucât a omis să aplice ştampila cu însemnaul <<votat>> pe cartea de identitate a unui cetățean care îşi exercitase dreptul la vot”, a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
    Până la ora 16.00, la Comandamentul Operaţional al Judeţului Galaţi au fost primite nu mai puţin de 17 sesizări cu privire la posibile încălcări ale legislaţiei electorale, dintre care 11 nu s-au confirmat, iar trei sunt în curs de verificare. Restul au fost soluţionate. În mediul urban, au fost sesizate cinci nereguli în municipiul Galaţi şi câte una în Tecuci şi oraşul Târgu Bujor, restul sesizărilor (10) au fost semnalate în mediul rural.
    La ora 14.00, prezenţa la urne în judeţul Galaţi a fost de 24,42%, cu 25,56% în mediul urban şi 22,75% în mediul rural. Galaţiul este, astfel, pe locul nouă pe ţară, media fiind de 20,56%.
    Corina Dobre